Rahvusköögid  » Hiina

Klassikaline Hiina kapsa kimchi

Keskmine hinne: 2.5 Autor: Martin Hanson
Hapendatud Hiina kapsas loob harukordse kombinatsiooni töötlemiseks kasutatud valge redise, erinevate mereandide leente ning vürtsidega.
Tegemist on kõige klassikalisema ning kasutatuma kimchiga, mida valmistatakse it on Korea gas peres talviseks ajaks. Süüakse nii leemes, pajaroas, lihakõrvase kui niisama riisile lisandina. Ajalooliselt tehti hapendatud kapsaid Koreas talveperioodideks, kui värskeid aedvilju saada ei olnud. Tänapäeval süüakse aga kimchit igapäevaselt.

LOE JA VAATA KA: kimchi - teravad elamused hapendatud kapsast

Valmistamine:
Haara pihku Hiina kapsa pead ning eemalda pealmised koledad ja liiga tugevaks tõmmanud pealislehed, lõika seejärel kapsapea pikuti pooleks ning pane 6-8 tunniks 15% soolalahusesse seisma. 9-ndal tunnil võta kapsapead ning puhasta voolava vee all. Lõika ribadeks valge redis, kress, roheline sibul ning sinepilehed.
Tõsta vedelikust välja pisikesed krevetid ning sega sellesse hunnik tšillipulbrit. Puhasta austrid ja suured krevetid. Vala tšillipulbrine vedelik ennemalt ribastatud aedviljadele, lisa ka austrid, krevetid ja kõik muu, mis veel kasutusse ei ole läinud. Lisa juurde ka soola ja suhkrut. Sega mögin korralikult kokku ning lase hetke tõmmata. Meil on olemas nüüd täidis.
Nüüd võta kapsapea ning kata iga kapsaleht selle seguga nii, et kapsas muutub värvuselt punaseks. Kui kapsad on korda aetud, pane nad suurde anumasse ning kata möginaga töödeldud väliste lehtedega. Riputa peale meresoola ning lase hapneda.

Pane tähele!
* Kimchi maitse soltub nii täidise tugevusest kui ka hapendumise ajast. Ära tee liiga kerget täidet ning lase korralikult seista. Teiseks, kapsas peaks seisma umbes 3-4 päeva 20 kraadi juures Celsiuse kohaselt, et saada tõeliselt hea hapendus. Kui kimchi valmis hapendunud, lõika ta pisemateks tükkideks ning säilita jahedas.
* India sinepilehti on küll meil saada, kuid need võib asendada ka sinepiteradega, kui neid puruks pressida enne kasutamist. Hapendatud krevettide vedeliku asemel asemel võib kasutada ka tavalise kreveti mahla. Austreid võib asendada odavamate merekarpidega.
 
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Petricya 22.dets 2011 10:48
ma vaatasin siin hiljuti üht kokkandus saaded kus räägiti korea toitudest ja kus ka valmistati neid.. see oli vist kusagil pärnus mingis korea söögikohas kus kokkaks on koreast pärilt mees.. igatahes peaks teile ütlema mida see meesgi ütles... eesti materjalidest pole võimalik teha õiget kimchit.. naad ise tellivad suuremalt jaolt kimchi materjali soomest kuna eestis pole lihtsalt seda saada... kahjuks
Laura 19.sept 2010 18:40
Olen valmistanud ka kimchit kodus, kunagi ei suuda oodata ära hapendamist ja söön juba tegemisel , enda lemmik on tavaline kevadsibula ja ohtra tsillipulbriga :)
Tullu 10.nov 2008 20:21
Tänks retsepti eest :D
1