Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hispaania

Kataloonia kreem

Hispaania

Kataloonia kreem

Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Hispaania köögist pärit magustoit võlub oma lihtsusega. Värskendava lisandina mõjuvad värsked või külmutatud marjad. Pairmalt maitseb jahutatuna.

Ettevalmistus 20 minutitJahutamiseks 30 minutit kuni üleöö

Retsept
portsjonile
0.5 dl vahukoor
0.75 dl piim
0.25 tl riivitud sidrunikoor
0.75 tk munakollane
0.5 tl tärklis
0.125 dl suhkur
0.25 tk Kaneelikoor
0.125 dl peale suhkur
Kuumuta kastrulis vahustamata koor, piim, riivitud sidrunikoor ja kaneelikoor keemiseni. Vahusta munakollased, tärklis ja suhkur kohevaks vahuks. Vala kooresegu pidevalt segades munavahu hulka. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt, kata kaanega ning lase 30 minutit seista. Vala segu vormi(desse) ja puista üle suhkruga. Parima tulemuse saavutamiseks kasuta leeklampi, mis karamelliseerib suhkrukihi hetkega, ilma kreemikihti kuumutamta. Selle puudumisel aga grilli ahjus grillielemendi all 250°C juures, kuni suhkur karamelliseerub.

Märksõnad

katalooniakreem

KOMMENTAARID

NurrMarta 05.okt 2010 20:02
Põhimõtteliselt on tegu Prantsusmaalt pärit creme brulee Hispaania versiooniga :)
Henri 05.okt 2010 17:56
Lihtne teha ja väga maitsev! Meenutab omapärast pudingut, mida pole varem küll saanud.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga