Rahvusköögid  » Hispaania

Hispaaniapärane juustu-kartuliomlett

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Sonera
Kogus: 1 portsjon

3-4 (u. 300g ) toorest kartulit
1 sibul
2 spl võid
tiba soola
5 muna
3/4 dl vett
1/2 tl piprasegu
1 pakk (150g) sinihallitusjuustu või
u. 1/2 dl päikesekuivatatud tomateid
Peale 1/2 - 1 dl rohelist sibulat

Koori ja lõika kartulid u. 1 cm paksusteks kuubikuteks. Peensta sibul. Sulata pannil või. Küpseta võis kartulikuubikuid u. 15 minutit (nõrgal kuumusel) või niikaua kuni nad on peaaegu küpsed.Riputa kartulitele väheke soola. ( u. 1/2 tl ) Lisa peenestatud sibul ja küpseta veel kuni sibul on pehme. Siis kalla sinna peale muna-vee segu, mis on maitsestatud pipraga. Lõpuks riputa peale aurajuust ja tükeldatud päikesekuivatatud tomatitükid. Pane kaas pannile ja küpseta nõrgas kuumuses niikaua kui omlett on hübinud ja põhi on kuldpruun. Riputa valmis omletile peale tükeldatud roheline sibul.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mariema 13.mai 2007 14:16
hispaanlased keeravad selle toidu lameda suure kaane peale kummuli ,siis annab seda lõigata sektoriteks ,nagu torti,või asemel kasutavad ohtralt oliiviõli ,nimetavad seda tortiljaks.Väga hea ja lihtne toit,minu Hispaanias elav tütar õppis seda tegema oma hispaanlasest kaasalt.
grisly 24.märts 2007 09:19
Midagi uut ja huvitavat.
1