Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hispaania

Lambahautis oliividega

Hispaania

Lambahautis oliividega

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See roog saab parim kondiga kintsutükkidest. Toit peab hauduma nii kaua, kuni liha kondi küljest lahti lööb.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg lamba kintsutükid
2 sl Jahu
0.5 tl Must pipar
2 sl Oliiviõli
3 tk Suurem punane sibul
4 küünt Küüslauk
2 tl Paprika (jahvatatud)
6 tk Tomat
3 tk Suured porgandid
2 sl Tomatipasta
2 tl Suhkur
2.5 dl Punane kuiv vein
1.5 dl Vesi
2 oksa Värske rosmariin
3 riba Sidrunikoor
1 tk Kaneelikoor
70 g Mustad kivideta oliivid
2 sl Sidrunimahl
2 sl Värske hakitud piparmünt
Sega jahu ja pipar ning pane sinna lambaliha.
Sega, kuni lihatükid on jahuga korralikult kaetud. Kuumuta õli pannil ja prae liha, kuni see on ühtlaselt pruunistunud.
Tõsta pannilt ja kuivata majapidamispaberiga. Lõika kooritud sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane koos purustatud küüslaugu ja paprikaga samale pannile, kus liha praadisid, ja kuumuta, kuni sibul on pehme. Vala potti. Tõsta potti ka lambaliha. Lisa kooritud ja neljaks lõigatud tomatid, kooritud ja tükeldatud porgandid, tomatipasta, suhkur, vein, vesi, rosmariin, sidruni- ja kaneelikoor. Hauta kaane all aeg-ajalt segades 1,5 tundi. Sega juurde oliivid ja hauta veel 30 minutit.
Vahetult enne serveerimist lisa sidrunimahl ja hakitud piparmünt. Serveeri keedetud riisi või kartulitega.
Loe ka: intervjuu "Pajaroad" autori Pille Endeniga

KOMMENTAARID

mäx 02.nov 2012 16:58
väga maitsev, eriti kartulipüreega :P
Aili 24.sept 2011 23:48
supper maitsev !
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool