Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hispaania

Vahuveini-granita

Hispaania

Vahuveini-granita

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Cava-vahuvein ei ole ainult tähistamiseks, vaid sellest saab valmistada põneva ja laheda magustoidu.

üle 60 min

ettevalmistus 15min + 4 tundi külmas

Retsept
portsjonile
1 pudel (o,75l) Kuiv vahuvein (näit. Cava)
2 sl Suhkur
1 tk Sidruni mahl ja riivitud koor
4 -6 lehte Piparmünt
Vala vahuvein madalasse vormi ja pane sügavkülma 1–2 cm kihina. Külmuta peaaegu tahkenemiseni – u 3 tundi. Lõhu tekkinud jää kahvliga. Lisa sidruni mahl ja koor ning suhkur, sega kahvliga läbi. Pane veel 1 tunniks sügavkülma. Rebi mündilehed pisikesteks tükkideks ja sega kahvliga segule juurde, nii et tekkinud jää puruneb võimalikult väikesteks tükkideks. Tõsta klaasidesse ja lase 10 minutit seista, et see pisut sulaks.

KOMMENTAARID

tiiigrike 17.apr 2008 16:08
kuuma ilmaga väga super (y) ja maitse poolest ka mõnus
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes