Uudiskiri Instagram Facebook
 
India

Roheline lambakarri

India

Roheline lambakarri

Kaie Mei Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Vähemalt paar tundi haudunud ürdine ja krehvtine liharoog saab tõeliselt pehme.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
5 dl Koriander (värske)
1 dl Münt
1 dl Kookospähkel (värskelt riivitud)
20 tk India pähkel
2 tk Tšilli (roheline)
1 tl Täisterasinep
Vesi
4 spl Õli või ghee
2 tera Nelk
1 tl Kardemon (terved seemned)
1 jupp Kaneelikoor
200 g Sibul
2.5 cm jupp Ingver
4 küünt Küüslauk
1 kg Lambaliha (pehme taine tükk)
0.5 tl Kurkuma (jahvatatud)
1.5 tl Koriander (jahvatatud)
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
1 dl Maitsestamata jogurt
Sool
1 spl Laimimahl
Must pipar
KAUNISTAMISEKS
Koriander
Münt
1. Purusta kannmikseris või uhmris värske koriander ja münt koos kookose, hakitud tšilli, pähklite ja sinepiga ühtlaseks pastaks. Lisa töö käigus ligi 0,5 dl vett või kookospähkli sisemusest eraldunud vett.2. Kuumuta sügaval pannil õli sees terveid nelke, kardemoniseemneid ja purustatud kaneelikangi ligi 1 minut. Seejärel lisa peeneks hakitud sibulad ja hauta mõõdukas kuumuses, kuni need hakkavad pruunistuma. Siis lisa hakitud ingverijuur ja küüslaugud ning väikesed lihakuubikud. Kuumuta segades, kuni liha pind küpseb, siis lisa jahvatatud vürtsid. Sega ja vala hulka jogurt. Vähenda kuumust ja tõsta mõne aja pärast juurde ürdi-pähklipasta ja nii palju vett, et see toiduained parajalt kataks. Maitsesta segu soolaga ning hauta 1–2 tundi kaane all ehk kuni liha on soovikohaselt pehme. Viimistle maitset laimimahla ja pipraga, vajadusel lisa vett. Serveeri aromaatse basmati või jasmiiniriisi ja roheliste ürtidega.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette