Rahvusköögid  » India

Naan-leib Indiast

Keskmine hinne: 1.53 Allikas: Parimad kodused toidud
Pärmitainast valmistatud valge leib. Sobib serveerida värskelt salati või supi juurde, aga ka lihtsalt ghee´ga.
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, suhkur, õli, jogurt ja kergelt lahtiklopitud muna. Pane niipalju jahu, et tainast saaks pehme palli. Lase tainal kaetuna soojas kohas kerkida. Vormi tainas rulliks ning jaga see 8-10-ks osaks. Veereta osad pallideks ning rulli neist piklikud lamedad leivad. Lase leibadel küpsetuspaberiga kaetud plaadil kerkida, määri sulatatud võiga ja raputa peale seemneid. Küpseta leibu 225 kraadi juures ahju keskosas u 10 minutit. Serveeri kohe pärast valmistamist.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ken 13.märts 2010 00:30
unustasin mainida ,et tuleb lisada küpsetus pulbrit.
ken 13.märts 2010 00:30
õieti käib nii ,et võtad jahu ja vett kui mätsid kokku paned natuke soola ja natuke suhkurt siis lisad õli natuke sõtkud veel edasi teed palli sellest,jäta seisma 30 minutit minimaalselt siis sõtku uuesti veidi,jaga tainas ära natuke väiksemaks kui rusikasuurustest ja teed lamedad ja igalpoolt ühtlased taigna lehed,pane ahju-kontrolli kui on ilus kergelt pruun pealt siis vaheta poolt,ning siis kui teiselt poolt kah on ilus kergelt pruun siis võta välja määri võid peale ja pista fooliumisse. PS ! kõige paremini tuleb välja Tandoori ahjuga.
Mailis 05.veeb 2010 16:21
tahaks cheese naani nämmmmaa
huviline 23.juuli 2009 11:25
kas sa oleksid nõus siia selle leiva õige retsepti üles panema, oleksin väga huvitatud:)
ave3006 12.märts 2009 13:05
ma elasin kuu aega Indias ning õppisin ka sealseid toite valmistama, ning naan leib ei käi kohe kindlasti mitte nii nagu siin retseptis!
1