Rahvusköögid  » Itaalia

Osso bucco

Keskmine hinne: 2.94 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Milanost pärit vasikaliharoog, mille nimi tähendab tõlkes õõnsat luud. Roa hautamiseks kulub paar tundi, tulemuseks on mahlane, luu küljest lahti küpsenud lihaga toit. Parim, mida pakkuda oma perele ja sõpradele talvisel nädalavahetusel.
Kogus: 6 portsjonit
Sulata kastrulis või. Lisa hakitud porgand, sibulad, seller ja küüslauk, prae mõni minut ning tõsta tulelt. Vala segu suuremasse kaanega ahjuvormi. Veereta vasikakoote jahus ning prae pannil õlis mõlemalt poolt paar minutit. Tõsta ahjuvormi köögiviljavormi peale. Pane pannile purustatud tomatid ning kuumuta 5 minutit. Lisa vein, puljong ja loorber, keeda 5 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu ahjuvormi liha peale ja kata kaanega. Küpseta 180-kraadises ahjus 1,5 tundi või kuni liha lööb luu küljest lahti. Puista üle hakitud peterselliga ja serveeri meelepärase keedetud pastaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Zeus 14.jaan 2011 03:08
Osso buccot tehakse ka ilma tomatite ja jahus paneerimiseta. Minu arust on maitsvam.
NurrMarta 28.märts 2010 16:38
Rimis on veisekoodi viilud enamasti saadaval, aga vasikat ei ole märganud. Läks siis see kauem kasvanud liha käiku :) 4 viilu, kokku ca 1,5kg. Küpsetusaeg oli 2 tunni ringis. Kindlasti kulub jahu nende viilude paneerimiseks rohkem kui 1 sl. Ja ehk on ka õlikogus pisut tagasihoidlik. Mina ei hakanud mitut panni-potti kasutusele võtma. Praadisin ahjupotis liha, tõstsin taldrikule ootama, praadisin köögiviljad, nende peal hautasin tomatikastme, siis vein, veidi aja pärast puljong ja lõpuks liha tagasi potti hauduma. Igati hea roog.
1