Rahvusköögid  » Itaalia

Biskviit-tiramisu

Keskmine hinne: 3.21 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Klassi­kalist ti­rami­sut võib val­mistada ka küpsetatud biskvii­dist, Mi­da kauem saab tort külmkapis maitsestu­da, seda parem see on.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Kuu­mu­ta ahi 225 kraadi­ni. Vahusta mu­naval­ged tu­gevaks vahuks. Lisa suh­kur ja jätka vahustamist. Sõelu juurde tärklis ja vahusta ühtlaseks. Lõpuks sega juurde mu­nakol­lane.
Vala tai­nas õli­ga määri­tud küpsetuspaberiga kaetud ah­juplaadi­le. Küpseta 8 mi­nu­tit. Kummu­ta põhi tei­sele küpsetuspaberi­le ja jahu­ta. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanill­suh­kur, mu­nakol­lased ja liköör. Lõika põhi nel­jaks ruu­du­ku­ju­li­seks tükiks. Aseta esi­mene põhi serveeri­mi­salu­sele. Pintsel­da koh­vi-likööri­segu­ga. Määri peale kreemi. Tee nii veel 3 kih­ti. Lase tordil üleöö jahedas maitsestu­da. Lõika ära servad ja puista üle kakaopulbri­ga. Kau­nista granaatõunaseemnetega.

Kogustest valmib 6 tk.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 03.okt 2016 09:23
Tegelikult saab kooki süüa juba 4 tunni pärast, ei pea üleöö ootama. Hiljemalt järgmisel tuleks kook aga kindlasti ära süüa.
Triinu 27.sept 2016 22:03
Oskab keegi öelda,kaua see kook sâilib kui seal on toores muna sees?
Tuuli 15.veeb 2014 05:46
Kook tuli maitsev! Põhja oli küpsetuspaberit määrimatagi kerge eemaldada. Kreem tuli küll üsna vedel ja kippus külgedelt välja voolama nagu üks eelkirjutaja kurtis. Kuid vastupidiselt püüdlusele võimalikult palju kuhjata, maitsebki paremi kui kreemikiht on suhteliselt õhuke. Kook ei vetti läbi ning maitset on piisavalt. Pigem kasutada kangemat kohvi või alkoholi. Koguselt suurepärane väiksemale sööjate arvul (2le suurele maiasmokale või 4le väiksele!
taisto 01.nov 2012 17:43
tirumisu peale ei panda mitte mingi suguseid pähkleid
Hmm 19.apr 2012 16:08
Kas kindlasti peab küpsetuspaberit eelnevalt määrima kokku õliga ? On vahet kas õli või võiga ? Tegin ükskord rullbiskviiti ja siis ei pidanud küpsetuspaberit eelnevalt millegiga võitama.
Helena 01.veeb 2011 13:48
Kui koguaeg põdeda igasuguste haiguste pärast siis istu kodus omas mullis :) Igaljuhul hea kook :)
mummu 24.jaan 2011 12:35
Toorest munast võib saada salmonella,mis on palavikuga lahtise kõhu tõbi,millesse on ka ära surdud.
tüdrukk 26.aug 2010 13:15
Väga maitsev:D
Mellu 17.aug 2010 13:51
Väga hea tort. Ja pole ka kuigi keeruline teha.
Liis L. 11.juuli 2010 22:14
Kohvimaitse oli mõnus, aga kreem tuli küll hirmus :D esiteks oli see liiga vedel ja voolas kihtide vahelt välja ning maitse poolest oli ka kuidagi hirmus magus.
Atsinna 04.veeb 2010 20:20
Maria, ehk seletaksid lähemalt, milliseid igasuguseid tõbesid võib munakollasest saada?
Maria 04.veeb 2010 18:59
Likööri ei tohi ära jätta! Kuna kreemis on toores munakollane, siis võib saada igasuguseid tõbesid! Liköör või konjak (neile, kes likööri magusust ei talu) on hädavajalik. Mina segan tavaliselt konjaki (3spl) kõigepealt munakollasega ja siis teen muud toimetused. Kui kreemi hakkan tegema, siis läheb sisse konjaki munakollase segu.
Heli 01.veeb 2010 10:13
Tegin eile seda kooku, kuid likööri asemel lisasin rabarberikeedist (200 gr rabarberit, 1 spl vett, 1 dl suhkrut ning 1 tl kaneeli keeeta 5 minutit). Lihtsalt suurepärane kooslus!
kingofmeka 22.jaan 2010 18:18
Liiga magus - hakkab kuidagi vastu. Immutada tuleks veidi rohkem.
Diii 28.okt 2009 10:29
mina nägin vaeva ja lõikasin biskviitkihid veel pikutigi pooleks. ega nad päris sirged ei tulnud aga kooki kokku pannes ja pealt kreemi, kakaoga kaunistades ei jää see kõver lõikus näha, kuid mida rohkem kihte seda maitsvam. kuna mul retseptis nimetatud likööre ei olnud, lisasin hoopis Bailyse tüüpi likööri ja tulemus väga super - eriti neile, kellele külm Bailys maitseb.
hatycat 09.aug 2009 23:35
Tegin seda vanaemale emadep2evaks kevadel, k6igile v2ga maitses. Aint ma tegin topelt koguse, muidu tuleb nii pisike ruut ning lik66ri panen j2rgmine kord rohkem, selle maitset kyll ei tundnud.
Merks53 03.mai 2009 17:40
ma laisk inimene, tegin digestive küpsistega, niisutasin nad kohvi-brändi segus ära ja ladusein alusele, kreem vahele ja pealmisele lihile panin törtsudena mustsõstra toormoosi ja siiis veel õhuke kiht kreemi, triibutasin shokolaadiga( shokolaadi võib ka peale riivida, on isegi lihtsam)praegu ta külmkapis, ootab külalist ja söömist:)
inna 30.apr 2009 14:03
lihtsalt super hea:)
pähklike06 26.veeb 2009 12:56
tegin seda just eile emale sünnipäevaks, ainult et likööri jätsin välja ja pealmise kihi peale raputsain kakao asemel kaneeli ning tegin tordi peale purustatud pähklitest südame. Täitsa maitsev, aga kook tuli kuidagi väga pisike :)
timmm 17.veeb 2009 01:40
tean veel paremat kuigi see on ka hea
liisa777 23.jaan 2009 19:06
mmm...ülihea
manrika 07.jaan 2009 17:36
tegin tordipõhjadega ja superhea tuli!
Liis 30.dets 2008 17:14
Heh, hiljaks jäin oma õpetusega. :D
Liis 30.dets 2008 17:12
Plaadisuurune biskviiditükk lõigatakse neljaks ruudukujuliseks tükiks ja need neli tükki ongi kihid.;) Vt. valmistamisõpetust:)
Tiramisu 30.dets 2008 15:16
Issand see on nii hea kook. Olen sama retsepti järgi teinud juba mitu aastat. AiliV- Kui teed plaaditäie biskviiti, siis sealt teedki ruudud, paned üksteise peale ja niisutad. Alguses kui ongi natuke lopergune, siis et koogile '' kaubanduslik välimus'' anda lõikad noaga.:)
12