Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Tomati-pestopirukad

Itaalia

Tomati-pestopirukad

Lia Virkus, Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suussulavates tomatipirukates on kasutatud Itaalia oivalist pestokastet. Parim on pirukas veidi jahtunult. Võid teha nii väikesed pirukad nagu pildil või ühe suure plaadipiruka.
Retsept
500 g Lehttainas
TÄIDIS
250 g Hapukoor
3 tk Muna
3 spl Pesto (rohelist või punast)
Must pipar
300 g Kirsstomat
Basiilik (värske)
Rulli tainas laiali ja kata sellega ahjupann. Kui teed väikesed pirukad, lõika tainaplaat 10x10cm suurusteks ruutudeks ja tõsta väiksematesse pirukavormidesse. Sega hapukoor, munad, pesto ja must pipar. Määri segu tainale. Kata pirukas poolitatud kirsstomatitega ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit. Puista peale värsket basiilikut.
Väikeseid pirukaid saad 9 tk.

KOMMENTAARID

H. 20.juuli 2012 11:42
Ja kindlasti läks juust ka meil peale! :P
H. 20.juuli 2012 11:42
Tegime ka seda pirukat just. Lisasin veel sisse singi tükke ka :) Lihtne teha ja maitseb väga hea! Kindlasti teen teinekord veel
Kristel.l 12.mai 2011 14:29
seal all on: Väikeseid pirukaid saad 9 tk. Kui 1 pirukas on 10x10 cm, siis arvestades vast 2tk inimese kohta on juba väga söönuks saadud
karliaara 11.mai 2011 19:11
mitu inimest siit umbes söönuks saab?? :)
M. 17.veeb 2011 13:43
Tegin ja väga hea tuli. KUID juust oleks ka sobinud, aga kuna kodus polnud, siis jätsin lisamata.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke