Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Ricotta-jäätis maasikate ja rabarberiga

Itaalia

Ricotta-jäätis maasikate ja rabarberiga

Kristel Vokk Estover
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristel Vokk
Käes on suvi ning ideaalne aeg jäätise söömiseks. Selle ricotta-jäätise maitsest ei tasu otsida klassikalise poest ostetava jäätise maitset, sest seda te sealt ei leia. See kerge, maitsev ja külm magusroog on midagi jäätise ja semifreddo vahepealset.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
250 g Ricotta
2.5 dl Rõõsk koor (35%-line)
2 tk Muna
1 dl Aedmaasikas (tükeldatud)
1 dl Rabarber (tükeldatud)
50 g Tuhksuhkur
1. Püreesta saumikseriga maasikad ja rabarberid.
2. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks.
3. Vahusta munad suhkruga, kuni tekib helekollane tihe vaht.
4. Lisa muna-suhkru segule ricotta-kohupiim ja maasika-rabarberi püree. Sega ühtlaseks. Viimasena sega juurde vahustatud koor ja sega ettevaatlikult läbi.
5. Kalla külmakindlasse vormi ja pane vähemalt järgmise päevani sügavkülma. Serveeri veidi sulanult šokolaadipuru ja Kreeka pähklitega.

Selgituseks: Käsitsi valmistatavat jäätist valmistatakse kas jäätisemasinaga või selle puudumisel mikseriga iga 30 minuti tagant vahustades, et ei tekiks jääkristalle. Poolkülm magustoit ehk semifreddo on aga väga magus ja rammus magusroog, mis meenutab külmutatud vahtu.

KOMMENTAARID

.......... 27.sept 2011 19:14
seee võib hea olla :D::):(;):R:D:S:P:T:-
H!:O:Y:N:A
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool