Rahvusköögid  » Itaalia

Päikesekollane ahjurisoto

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
See risoto on tavapärasest veidi erinev, kuna riis saab lõplikult küpseks ahjus haududes. Tšillipiprase teravusega ahjurooga sobib pakkuda lihakõrvaseks või süüa iseseisva toiduna.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Soojenda ahi 180 kraadini. Haki sibul ja hauta keskmisel kuumusel paksu põhjaga potis 1 sl õlis ja tükis võis. Paari minuti pärast lisa hakitud küüslauk ja hauta veel mõni minut. Tõsta hulka peeneks hakitud tšillipipar ja safran. Hauta, kuni safran hakkab värvi andma. Lisa riis ja kuumuta rasvaines läbipaistvaks. Kalla roale vein ja lase alkoholil aurustuda. Lisa kuum puljong. Lase keema tõusta, pudista juurde tüümianilehed ning tõsta kaanega kaetud pott 180-kraadisesse ahju 20 minutiks küpsema. Võta välja, sega juurde ülejäänud või ja sool-pipar ning puista üle riivitud parmesaniga. Lase juustul sulada ja serveeri.

IDEE:
Serveeri safranirisotot koos grillitud hiidkrevettidega või sega vahetult enne serveerimist kuuma risotosse soolveest nõrutatud vähisabad.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Johnnny 28.mai 2012 20:58
Väga maitsev risoto, teen kindlasti uuesti :)
Kristiina 14.nov 2011 13:23
Pool teelusikatäit safranit?! Safran on meeletult kallis ju. Sama raha eest võiks siia lisada hoopis liha.
1