Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Musta sõstra tiramisu

Itaalia

Musta sõstra tiramisu

Angeelika Kang Tiramisu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pikantne ja tugeva maitsega must sõstar sobib tiramisusse igal aastaajal, küll aga on ta parim otse põõsa küljest nopituna. Kuulsa Prantsuse likööri asemel sobib tiramisu'd maitsestama ka kodukootud liköör.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
400 g Mascarpone
4 tk Muna
2 dl Suhkur
150 g Savoiardi küpsised
IMMUTAMISEKS
2 dl Mustsõstraliköör
1 dl Vesi
VAHELE
200 g Must sõstar
2 spl Mustsõstraliköör
1 spl Tuhksuhkur
Sega mustad sõstrad, liköör ja tuhksuhkur ning lase maitsestuda. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta suures kausis munakollased ja suhkur heledaks tihkeks vahuks ning lisa siis mascarpone. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud massi hulka. Kasta küpsised ükshaaval liköörisegusse ja lao kiht pokaali põhja. Kata mascarpone-kreemi ja mustasõstraseguga. Tee nii veel üks kiht. Kata kilega ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt 6 tundi kuni üle öö. Serveerimisel kaunista värskete mustade sõstardega.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga