Rahvusköögid  » Itaalia

Liivimaa Lihaveise osso buco

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: Liivimaa Lihaveise MTÜ
Traditsiooniline itaalia talumehe roog, mis on maailmas tuntust kogunud sellisel määral, et isegi loomast lõigatavaid koodi tükke nimetatakse osso buco'ks. Tavapärasele vasikakoodi kasutamisele suudab odavamat aga sama maitsvat asendust pakkuda Liivimaa Lihaveise osso buco tükk. Osso buccot serveeritakse tavaliselt risotto alla milanese'ga, küll aga sobivad ka lihtsamad variandid nagu tavaline riis, kartul ja miks mitte ka pasta. Täiusliku osso bucco saad kui teed peale raputamiseks kõrvale ka sidruni koorest, petersellist ja hakitud küüslaugust gremolata nimelise segu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Eelkuumuta ahi 180 kraadi juurde.
Mõõda jahu, sool ja pipar kilekotti, lisa lihatükid ning kõik raputa see tugevasti läbi.
Aja pool või kogusest koos oliiviõliga pannil kuumaks ning prae paneeritud liha selles pruuniks. Vahepeal sulata ülejäänud või suures ja kaanega hautamisnõus, seejärel pruunista selles madalal kuumusel köögiviljad ja küüslauk. Tõsta liha köögiviljade peale. Pannile, kus liha praadisid, lisa vein. Aja panni sisu keema ja kraabi kõik praadimisjäägid veini sisse. Lisa sellele tomatid, suru need vedelikus katki, lisa pune ja tüümian. Kalla saadud kastmevedelik lihale. Vajaduse korral lisa veidike puljongit, et liha oleks kaetud. Pane kaas peale ja lase ahjus küpseda nii kaua kuni liha on pehme ja luude küljest ära kukkumas. Vaata aeg-ajalt, et vedelikku oleks piisavalt ja lisa puljongit kui vaja.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maire 23.apr 2012 16:35
Üli üli maitsev, olen seda korduvalt teinud! Super lihtsalt!
1