Rahvusköögid  » Itaalia

Itaalia tšillimoos kitsejuustu või grill-lihaga

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Calabriast pärit mõnus tšillimoos, kus suhkruga keedetud tšillid muutuvad meeldivalt teravmagusaks. Läbi kuumutades kaotab tšilli osa oma teravusest ja seetõttu ei tasu ehmatada tšillipipra kogust vaadates. Moos sobib väga hästi kitsejuustu ja mozzarella’ga, aga ka grillitud sea- ja kanalihaga.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 1 tund keetmiseks

Kogus: 1 portsjon
Eemalda paprikalt ja tšillilt seemned ning kestad, haki peeneks, sega suhkru, veini ja soolaga ning kuumuta kaane all hästi vaiksel tulel umbes tund aega. Püreesta ühtlaseks ja kuumuta veel umbes pool tundi ilma kaaneta, et mass keeks kokku. Pane tšillimoos steriliseeritud purkidesse. Pikaajaliseks säilitamiseks aseta purgid jahtumise ajaks tagurpidi. Jahtunud purgid tõsta räti sisse mähituna potti, lisa nii palju külma vett, et purgid oleksid kaelani kaetud, ning keeda 15 minutit. Lase purkidel vees jahtuda. Säilita pimedas ja jahedas.

Kogus 1 liiter.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa