Rahvusköögid  » Itaalia

Karamellitud õuna tiramisu

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tiramisu Autor: Angeelika Kang
Tiramisu, mis meenutab maitselt justkui kuulsat prantsuse klassikat tarte tatin’i ehk tagurpidi õunakooki. Kasuta vaid hapukaid ja võimalusel kodumaiseid õunu.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 2 tundi kuni üleöö külmikus

Kogus: 6 portsjonit
Koori õunad, poolita ja eemalda südamikud. Lõika õunad sektoriteks ja piserda üle sidrunimahlaga. Sulata pannil või, lisa suhkur ja kuumuta keemiseni. Lase hoogsalt keeda 5 minutit, panni aeg-ajalt raputades. Kui segu on omandanud pruuni karamelli värvuse, vähenda kuumust, lisa õunasektorid ja maitsesta kaneeliga. Hauta õunu nõrgal kuumusel ja aeg-ajalt
segades umbes 5 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta.
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta suures kausis munakollased ja suhkur heledaks tihkeks vahuks. Sega juurde mascarpone. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud massi hulka.
Kasta küpsised ükshaaval kohvi ja rummi segusse, lao kiht pokaali põhja ja kata kreemiga. Tõsta peale paar supilusikatäit õunasegu. Tee nii veel üks kiht. Kata pokaalid kilega ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt 2 tundi kuni üle öö. Serveerimisel raputa peale kakaopulbrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 22.okt 2012 11:57
Ave: rumm tuleks valada kokku espressoga ja selle seguga siis küpsiseid immutada.
Ave 22.okt 2012 11:00
Ja kuhu rumm läheb - mascarpone kreemi sisse või kohvisegusse?
1