Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Tiramisutrifle ehk kausikook

Itaalia

Tiramisutrifle ehk kausikook

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hõrk kihiline kausikook, mis tasuks eelmisel päeval valmis teha. Siinsete ainete äramahutamiseks vajad ühte päris suurt või kahte keskmist kaussi.

kuni 20 min

+ 3-4 tundi külmikus

Retsept
portsjonile
Mascarpone või
500 g Toorjuust
250 g Küpsised (Savoiard)
100 g Tume šokolaad (riivitud)
4 dl Rõõsk koor 35%-line
3 dl Kohv (kange)
1.5 dl Mandliliköör (soovi korral)
KAUNISTAMISEKS
25 g Šokolaad (hakitud)
Kakao (mõru pulber)

1. Sega kohv ja liköör. Vahusta koor ja ühenda toorjuustuga. Riivi šokolaad.

2. Kasta kolmandik küpsistest kohvi-liköörisegusse ja lao klaaskausi põhja.

3. Tõsta peale riivitud šokolaadi ja kolmandik kreemist.

4. Tõsta koogile teine kiht kohvisse kastetud küpsistest, šokolaadi ja kreemi.

5. Siis lao viimane (kolmas) küpsisekiht, kata ülejäänud šokolaadi ja kreemiga. Lase vähemalt 3–4 tundi, aga soovitatavalt üle öö külmas seista. Kaunista kakao ja hakitud šokolaadiga.


NB!
Suurenda kohvi kogust 1.5 dl võrra, kui sa ei kasuta küpsiste immutamisel likööri.

HEA IDEE!
Soovi korral lisa ühe kihina koogisse nõrutatud kompotikirsse.

KOMMENTAARID

Külli 12.märts 2013 23:47
Tegin mascarpone ja mõru sokolaadiga ning panin vahukoorele 2-3 spl. suhkrut. Väga hea. 10-le jagus.
Monika 27.jaan 2013 22:33
Vahukoorele pole retseptis suhkurt lisatud, maitsetu tuli.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes