Rahvusköögid  » Itaalia

Pesto

Keskmine hinne: 4.28 Allikas: Maire Suitsu Autor: Mimmi
Itaallased kasutavad pestot kõige sagedamini kuumade lintnuudlite hulka segatuna ja köögivilja-nuudlisuppide maitseainena, suurepäraselt maitseb see ka grillitud liha ja kala, praetud munade, värskete kartulite või röstitud saia juurde.
Kogus: 1 portsjon
Peenesta basiilik uhmris või köögikombainiga; osa basiilikust võid asendada siledate petersellilehtedega. Lisa küüslauk ja männiseemned, töötle ühtlaseks massiks. Lisa vähehaaval õli ja sool ning viimasena riivitud Parmesan ja sidrunimahl. Säilita pestot külmkapis väikeses klaaspurgis, pind oliiviõlikihiga kaetud. Võid pestot ka külmutada jääkuubikurestis või pisikestes õhukindla sulguriga kilekotikestes.


PESTOST JA PESTOGA RETSEPTE VAATA SIIT!

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
leenu 14.aug 2016 19:23
väga hea pesto. ma ei lugenud valmistusõpetust üldse ja panin kõik koostisosad kopsikusse, kusjuures basiilikulehed täiesti tervena, ja lasin siis saumikseriga pastaks. ei saanud küll kuidagi aru, et midagi valesti oleks ja et oleks pidanud kõike eraldi lisama.
Sakunne 28.juuli 2014 18:51
Kas oskate selgitada, miks peab õli vähehaaval lisama? Ma saan aru, kui teha uhmris, siis on rohke õli puhul raske esmane peenestamine, a'mikseris?
siirikirikal 03.aug 2011 16:40
Elsu: vaata ka seda http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=9580 Isetehtud
pesto säilib külmkapis nii nädala. Poesmüüdavad on pastöriseeritud ja nende säilivusaeg on seetõttu aastaga mõõdetavad.
Elsu 03.aug 2011 15:59
Mari 15.jaan 2011 12:28
Pole olemas mingit piiniamändi. Selle männi nimetus on kas piinia või siis itaalia mänd. Selle Marie Suitsuga tuleb olla väga ettevaatlik. Tal on pisike silmaring. Tema on ka üks idiootliku mugulsibula sissetooja Eestisse. Ausas eesti keeles on alati olnud sibul ja mugulsibul on üks mürgine taim.
merilin 12.sept 2005 20:04
Pesto Genovese originaalretseptis on mõlemad need juustud. Basiili-
kust oleks parem võtta ainult lehed. Sool peaks olema jäme meresool - aitab uhmris töödelda. Oliivõli muidugi Extra Virgin.
timber 12.sept 2005 10:54
Parmesanile lisaks võib panna ka pecorino juustu, hind on Stockmannis umbes sama mis parmesanil
timber 12.sept 2005 10:52
SUPERhea, ma ei osta enam kunagi pestot poest.
1