Rahvusköögid  » Itaalia

Pärmitainast pitsapõhi

Keskmine hinne: 3.52 Allikas: Parimad kodused toidud
Pärmitainast pitsapõhi.
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, õli ja vähehaaval jahu. Sõtku tainas pehmeks tihedaks palliks kas köögikombainiga või käsitsi. Jäta tainas natukeseks ajaks kaetult sooja seisma. Rulli tainas suureks kettaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase tainal kaetuna kerkida u 20 minutit ja pane siis peale soovitud täidiseained. Küpseta 250 kraadi juures ahju keskmisel siinil olenevalt täidisest 12-15 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merike 05.märts 2014 17:33
See oli väga maitsev !!! Eriti see põhi :) mmmmmm... ja kohe hakkan tegema ka pitsat ja loodan, et see on ka sama hea ja isegi parem :D
Missyy 13.jaan 2013 17:47
väga maitsev tõesti ja nii lihtne ! :)
Rainar Mankin 22.sept 2012 19:07
;)v2ga hea:)
kolm 30.juuni 2012 16:08
Kui ta jääb paberi külge kinni, siis on tõenäoliselt paber halb. Mul on mingi imelik paber ja kõik jääb nii kinni et söö koos paberiga ära. Põhi ise on hea, olen korduvalt varemgi teinud ja muud enam ei tahagi.
Evelin 28.juuni 2012 12:19
Väga maitsev oli teen millalgi uuesti ;)
Sandra 29.veeb 2012 16:59
Proovime koolis seda teha .. Vaatame kuidas välja tuleb :);)
Elli 19.okt 2011 12:40
Taigna käsitsemise mõttes lollikindel, panin küll jahu rohkem, ca 4 dl või enam. Maitselt üsna tuim, kuiv, jahtudes muutus kivikõvaks. Võiks järgmine kord rohkem õli ehk panna.
Robiina 16.okt 2011 16:17
Tegin 2,5 kordse koguse ja sain 2 suuremat plaaditäit. Kartsin, et põhi tuleb liiga paks, aga väga hea oli. Jahu lisasin veidi, et käte küljest paremini lahti tuleks. Isegi suur pizza fänn kiitis heaks :)
siirikirikal 26.aug 2011 09:01
kata: pärmitainaste puhul küpsetuspulbriga pärmi asendada ei saa, küpsetuspulbrit sisaldvate tainaste puhul aga küll, kuna see sisaldabki sidrunhapet ja söögisoodat.
kata 25.aug 2011 11:36
Selline imelik küsimus, et kui küpsetuspulbri või pärmi asmel kasutada söögisoodat, kas see rikub asja väga ära ? Mõtlen ükskõik mis küpsetiste valmistamisel.
Stiina 18.aug 2011 14:28
ma proovin ka teha ! kuna mul on pisike plaat, siis tegin veidi väiksemate kogustega, vett panin 1dl, hetkel seda tainast väga vähe, aga eks paistab kuidas välja tuleb.
driinuu 28.mai 2011 11:28
Tegin suure ahjuplaadi jaoks 2 kordse koguse seda sama taigent, meie perele muidugi meeldib ka pigem paks põhi ja krõbedad ääred :) TEgin veel selle erinevusega et lisasin pisut rohkem õli ja jahu, päris täielikult poti küljest taigen lahti ei löönudki, panin potile rätiku peale ja kergitasin korraks 50 kraadini kuumutatud ahjus u 40 min, siis panin paberiga voodertatud ahjuplaadile ja ajasin märgade kätega laiali :) Super hea tulemus :)
Mia 17.apr 2011 19:41
Väga hea pizzapõhja retsept. Tainast ühe plaaditäie jaoks natuke palju, oleneb kui paksu põhja teha.:Y
valge 21.märts 2011 15:04
pärmi võiks veidike vähem olla, aga muidu väga hea
-Kirsi- 02.jaan 2011 21:09
Jahukogus on liiga väike! Mul jäi ka laua külge ja igale poole mujale kinni, kuigi panin jahu lauale ja taignarullile :S Väga tüütu mäkerdamine oli aga süüa kõlbas.
Kiidzu 08.sept 2010 11:36
Mul läks nässu. Ma ei tea, kas panin vale katte vms, aga ei meeldinud üldse :( Nüüd lugedes avastasin, et küpsetasin ka valesti - 175 kraadi juures 30 min, põhi tuli üsna paks ja rammus. Kuidas teda ilma katki tegemata õhukeseks saada?
Mannkann 27.juuli 2010 21:13
kas sellest kogusest tuleb palju?
Maria 08.mai 2010 18:14
Lihtsalt super:) pitsa tuli väga maitsev. Mina ka alguses kahtlesin selles, et ei vaja eelnevat küpsetamist aga välja tuli väga hea.
Cambell 07.mai 2010 14:29
Väga hea tainas, kasutan alati pitsa tegemisel. Olen teinud ka täisterajahuga, aga ei tule nii hea, ei soovita. Teen leivaküpsetusmasi-
naga, tainas kiire ja korralik. Järjekord vesi, sool, õli ja lõpuks jahu kuivpärmiga - super! Niikaua kui segab, hakid, lupsti tainas valmis, segu seitse peale ja ahju. Tainast täpslt ühe plaadi jagu. Kindlasti ei küpseta üle 200 kraadi, pigem 180, kodus ei ole ju tegu kiviahjuga.
Reelika 24.veeb 2010 17:12
* skeptiline oli see sõna.
Reelika 24.veeb 2010 17:12
Tõepoolest odav ja mugav taigen ning superhea tulemus. Ei vaja eelküpsetamist ega midagi. Alguses olin spektiline, kuid sellest saab ilmselt mu lemmik pitsapõhi!
Perit 14.veeb 2010 20:50
Väga väga maitsev pitsapõhi, enam ilmselt poest pitsajahu ei osta...käte küljest ei tulnud taigen küll üldse mitte lahti, kuid pärast pitsa ahjust võtmist läks meelest, et sellega aega ja vaeva oli ;) Soovitan kindlasti proovida!
Merle 20.jaan 2010 21:50
kas keegi on proovinud seda pitsa tainast teha täisterajahuga. Mis te arvate kuidas välja tuleks?
kats 08.okt 2009 20:24
erinevad jahud on erineva vedelikusidumisvõi-
mega. ilmselt sealt see erinevus, miks osad peavad rohkem/vähem jahu tegema. ikka tunde järgi käivad need asjad ;)
zoe 06.sept 2009 12:27
Hea on rullida kohe küpsetuspaberi peal...
12