Rahvusköögid  » Itaalia

Ciabatta-leib

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: Leivad, saiad, sepikud Autor: Pille Enden
Itaalias võib ciabatta-tegu võtta lausa mitu päeva aega. Taina valmistamisel on tähtis, et seda mitu korda kergitataks ja põhjalikult sõtkutaks. Ciabatta,t tehes võiks kasutada esimese sordi nisujahu. Kes siiski soovib,
võib tarvitada osaliselt ka täisteranisu- või rukkijahu, kuid siis kerkib sai vähem. Ciabatta küpsust saab kontrollida nii – võta sai ahjust ja koputa põhjale. Valmis ciabatta kumiseb kergelt vastu.
Valmistusaeg: 20-40 min

1 öö külmkapis + 4 - 6 tunid kerkimiseks + 25- 30 minutit ahjus

Vala külm vesi kaussi. Murenda hulka pärm ja sega, kuni see on lahustunud. Sega hulka suhkur ja 7,5 dl jahu. Riputa peale pisut jahu ja lase külmkapis üle öö kerkida. Seejärel lisa tainale ülejäänud jahu, õli ja sool, sõtku põhjalikult läbi. Lase tainal räti all toasoojas 2–3 tundi kerkida. Sõtku uuesti korralikult läbi ja lase veel 2–3 tundi kerkida. Kummuta jahusele lauale, jaga kolmeks ja sõtku iga osa jahusel laual läbi. Vormi kolm piklikku leiba, tõsta jahusele ahjuplaadile ning kergita 15–20 minutit. Kuumuta ahi 250 kraadini. Pane ahju põhja kuuma veega täidetud nõu. Piserda veepritsist leibadele vett ja küpseta 25–30 minutit.

Kogus 3 saia.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 27.okt 2015 09:28
Soola kogus retseptis on õige - 1 supilusikas.
sai 17.jaan 2014 23:44
Kusjuures, mõni tainas tahabki külmkapis kerkimist...
ING 31.aug 2013 18:51
mis mõttes ebaloogiline pärmitaigen kerkib väga hästi külmkapis.
epp enno 08.veeb 2013 11:53
täiesti mõistuse vastane
Face 05.veeb 2006 01:20
Midagi on siin selles retseptis väga valesti :S
Lucky light 20.jaan 2006 20:24
Üpris head Ciabattat teeb meie Cibus ka.
pagarikutt 03.märts 2005 21:00
see retsept ei vatsa tõele eba loogiline
1