Rahvusköögid  » Itaalia

Pitsatainas

Keskmine hinne: 3.23 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Pitsatainas jääb paremini vormitav-rullitav, kui kasutad taina valmistamisel nisujahule lisaks durumnisu- ehk kõvateralise nisu jahu. Kui seda pole, tarvita vaid tavalise nisujahuga pitsataina retsepti. Sõtku tainast käsitsi umbes 10 minutit ja elektrilise segajaga 5 minutit. Taina kogused on antud 20 cm läbimõõduga pitsale.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
DURUMNISUJAHUGA TAINAS:
Lahusta pärm käesoojas vees ja sega vähehaaval hulka jahud. Lisa ka sool ja õli, sõtku ühtlaseks elastseks tainaks. Kuivpärmi kasutades sega see jahude hulka. Lase tainal soojas kohas rätiku all kerkida kahekordse mahuni, umbes 30–40 minutit. Jaga neljaks võrdseks osaks ja vormi näppude vahel pallideks. Seni, kuni ühte
pallikest kettaks rullid, saavad ülejäänud jahusel laual kerkida.

NISUJAHUGA TAINAS:
Taina valmistamiseks lahusta pärm väheses käesoojas vees, lisa ülejäänud käesoe vesi ja sega läbi. Sega vähehaaval hulka jahu, sool ja õli ning sõtku ühtlaseks tainaks. Kuivpärmi kasutades ühenda see jahuga ning sega jahu vee, soola ja õliga. Lase tainal kerkida räti all soojas kohas 30–40 minutit, kuni see saavutab kahekordse mahu. Jaga tainas neljaks tükiks ja vormi pallideks nagu pildil.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 10.veeb 2014 14:32
Siin on antud valikuna kasutada kas presspärmi VÕI kuivpärmi. Et koguseid retseptis arvutada, ei saa toiduaine nimetusi koos kogustega kahjuks ühele reale kirjutada.
Mis 07.veeb 2014 16:52
Mis on pärm või?
Siiri Kirikal 31.aug 2013 14:33
Jah, keelespetsid kirjutavad aga taigen-tainas kohta nii: http://keeleabi.e-
ki.ee/index.php?-
leht=0
Proovisin! 31.aug 2013 13:13
Ei ole maitsev : tuim ja kuiv!
tiiu 31.aug 2013 10:17
TAIGEN JA VEELKORD TAIGEN,loll inimene on tainas
Laura 01.apr 2013 17:22
Nii maitsev tuli :) kindlasti kasutan seda retsepti korduvalt...
1