Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Kuldne limoncello

Itaalia

Kuldne limoncello

Inge Mehide Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Inge Mehide
Teeme kuulsat sidrunilikööri viinaga ning lisame siirupile maitseks ka sidrunimahla.

40-60 min

Retsept
10 tk Sidrun
1 l Valge viin
1 kg Suhkur
1 l Vesi
1. Pese sidrunid korralikult harja ja kuuma veega puhtaks, et vabaneda taimekaitsevahendite jääkidest. Võimalusel tee aga jooki orgaaniliselt kasvatatud sidrunitest.
2. Riivi ära sidrunikoore kollane osa. Hoidu valge osa riivimisest!
3. Pane riivitud sidrunikoor koos viinaga suurde purki või pudelisse. Sule korralikult ja aseta vähemalt neljaks nädalaks pimedasse ruumi, näiteks kappi või sahvrisse. Selle aja jooksul võid aeg-ajalt anumat loksutada. Alkohol imab riivitud koortest endasse nii värvi, maitse kui ka lõhna.
4. Nelja nädala pärast valmista siirup. Kui oled klassikalise retsepti austaja, tee siirup ainult veest ja suhkrust. Kes ei taha sidrunimahla raisku lasta, võib aga sellegi siirupi hulka keeta – selleks lõika sidrunid pooleks ja suru tsitrusepressi kasutades mahl välja. Pane potti vesi ja suhkur (soovi korral ka sidrunimahl) ning lase pliidil keema. Kui siirup on mõne minuti pärast paksenenud, eemalda see tulelt ja lase jahtuda.
5. Nüüd on aeg viina-sidrunikooreleotis ja siirup kokku valada. Sule vedelikuga anum ja lase veel ööpäev seista.
7. Valmista ette pudelid, kuhu saadud koguse limoncello’t valad. Kurna sidrunikoori sisaldav jook läbi tiheda sõela või marli ja vala pudelitesse. Jook ei ole siiski veel valmis – pane see vähemalt kuuks ajaks kas toatemperatuurile või külmikusse seisma. Serveeri külmalt. Säilib korgiga suletuna kuni kaks aastat.

HEA TEADA!
* Sidrunikoore võib riivi asemel eemaldada ka köögiviljakoorijaga.

KOMMENTAARID

svenn 20.jaan 2015 11:52
Mine teen seda jooki pisut teisiti. Soovitan kasutada kas piiritust või siis 80% Viru Valget. Mina kasutan köögiviljakoorijat ja kui koorelaastudele jääb veidigi valget osa tuleb see kindlasti koorelaastudelt eemaldada, muidu tuleb jook mõru. Hea ja õiget värvi tulemuse saavutamiseks peavad sidrunid võimalikult värsked olema. 3-4 nädelt on leotise seismiseks OK. Siirupi teen samuti liitri vee kohta kg suhkrut. Mahla sinna kohe kindlasti ei lisa. Segan kurnatud leotise ja jahutatud siirupi kogused vastavalt soovitud kangusele. Valmis jooki hoian sügavkülmas ja õige jook on erkkollane ning läbipaistmatu. Pitsid võiksid ka sügavkülmas pisut enne serveerimist seista. Kui ei oska kohe pressitud sidrunimahlaga midagi peale hakata siis vala jääkottidesse ja pane sügavkülma saad mõnusalt hapusid kuubikuid hiljem kusagil toitudes-jookides kasutada. Isegi parkunud käed saab puhtaks.
Siiri Kirikal 29.jaan 2014 14:14
Üks variant on mahlast teha kuuma vee ja suhkruga jooki. Mida tummisem see mahlast on, seda parem, eriti pärast suusatamist või kui külm veidi sõrmi-varbaid on näpistanud. Teine variant on mahl ära külmutada. Seda läheb ikka vaja, värskesse salatisse, mõnele pastaroale lisaks jne.
Mariliis 26.jaan 2014 13:15
Siia juurde sobiks soovitused, mida teha 10 sidruniga, millelt on koor riivitud. Nii head kraami ära visata küll ei tahaks.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes