Rahvusköögid  » Itaalia

Lihtne ciabatta

Keskmine hinne: 3.48 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Selle retseptiga ehk üllatud, kui lihtne on kodus oma ahjus valminud ciabatta't valmistada.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega jahu, sool ja kuivpärm. Lisa toasoe vesi ja sega lusikaga ühtlaseks tainaks. Tainas on suhteliselt vedelapoolne (paksu pannkoogitaina sarnane). Kui tainas on ühtlane, võta appi käed ja hakka seda töötlema nii, et tõstad tainast üles ja kukutad alla - eesmärgiks ei ole vaid ühtlane-elastne tainas, vaid see peab ka rohkelt õhku sisaldama.

Kui segad tainast köögikombainiga, töötle seda kindlasti käsitsi lisaks - nii saad õhulisema taina.

2. Kui oled tainast umbes 5 minutit kätega töödelnud, võta oliiviõli ja silu tainas sellega pealt ühtlaseks. Kata tainakauss küpsetuspaberi ja köögirätikuga ning jäta sooja kohta umbes tunnikeseks kerkima. Tainas peab mahult kerkima umbes poole suuremaks.

3. Kummuta kerkinud tainas jahusele pinnale ja vormi see käte abiga ristküliku kujuliseks (paksus ca 1,5 cm). Jaga see mõttes kolmeks ja voldi kokku ärikirja põhimõttel - algul 1/3 keskele ja selle peale 1/3 teisest otsast.  Tõsta ciabatta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit.

Loe siit näpunäiteid, et ciabatta valmimine hästi õnnestuks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
reinjy 12.apr 2015 18:59
Katsetasin ja kõik toimis ilusti, kusjuures tegin kolm väikest et oleks mõnus otsast murda, sest oluline :-) on selle juures just see krõbe koorik. Küpsetasin seda mitte tavalisel ahjuplaadil, vaid graniitplaadil ja tulemus oli suurepärane.
issi 27.jaan 2015 21:12
Pane vett 400 ml, 450 ml asemel. Siis annab ilusti voltida
Klahv 17.aug 2014 19:04
Selle retseptiga jääb tainas ülimalt vedel seega ei ole võimalik teda ristkülikukujuliseks vormida, veel vähem kokku voltida. Aga maitse on hea
Heli 23.jaan 2014 17:35
Väga hea ja lihtne retsept. Proovisin ja tuli väga hea.
1