Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Vaarikatiramisu

Itaalia

Vaarikatiramisu

Angeelika Kang Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 dl Must kange kohv
1 dl Amaretto liköör
200 g Savoiardi küpsised
200 g Külmutatud vaarikad
Jahvatatud kohv või kakaopulber (serveerimiseks)
KREEM
500 g Mascarpone
5 dl Piim
1.5 dl Suhkur
2 sl Nisujahu
2 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur
1. Kreemi valmistamiseks kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur keemiseni. Klopi teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala piim munasegusse ja sega ühtlaseks. Kalla mass potti tagasi ja jätka nõrgal kuumusel pidevalt segades kuumutamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta tulelt. Jahuta kaane all täielikult. Maitsesta vanillsuhkruga ja sega hulka mascarpone.

2. Sega kohv ja liköör. Vala madala kausi või pokaalide põhja kiht kreemi. Kasta küpsised ükshaaval kohvisegusse ja lao kiht küpsiseid. Kata kreemikihiga ja poolte vaarikatega. Tee nii veel 2–3 kihti, kuni aineid jätkub. Pealmiseks kihiks jäta mascarpone-kreem. Kaunista kohvipuru või kakaoga.

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke