Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Panna cotta marineeritud maasikatega

Itaalia

Panna cotta marineeritud maasikatega

Angeelika Kang Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 dl Rõõsk koor 35%
1.5 dl Piim
1 dl Suhkur
3 lehte Želatiin
150 g Maitsestamata jogurt
MAASIKAD
400 g Maasikad
2 dl Vesi
1.5 dl Suhkur
0.5 dl Moosisuhkur
1 tl Riivitud sidrunikoor
1 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Tsitrusliköör (nt Cointreau)
1. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema. Kuumuta kastrulis koor, piim ja suhkur keemiseni. Tõsta tulelt ning sega hulka kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Vala segu väikestesse või ühte suuremasse vormi. Lase külmkapis tarretuda vähemalt 3 tundi kuni üleöö.

2. Pane kõik marinaadiained, välja arvatud liköör, kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ning sega hulka liköör. Puhasta maasikad ja lõika neljaks. Vala marinaad maasikatele, sega läbi ning kata kauss toidukilega. Lase maitsestuda paar tundi.

3. Kasta vormid korraks kuuma vette ja kummuta serveerimisalusele. Serveeri koos marineeritud maasikatega.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga