Rahvusköögid  » Itaalia

Sametine šokolaadi-mandlikook

Keskmine hinne: 1.99 Allikas: Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar Autor: Lia Virkus
Mandlijahu, extra virgin oliiviõli ja mõrušokolaadiga kook jääb läbi küpsedes pehme kui samet. Puista serveerides peale meresoolahelbeid ja nirista veel kergelt üle oliiviõliga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm oliiviõliga või vooderda küpsetuspaberiga.

2. Sega kokku mandli- ja nisujahu. Tükelda šokolaad. Sulata šokolaaditükid, oliiviõli ja sool segades veevannil. Lisa toasoojad munakollased ja väikese kuhjaga 1 dl suhkrut ning mikserda ühtlaseks.

3. Mikserda munavalged näputäie sidrunhappega valgeks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur (0,5 dl) ja vahusta läikivaks valgeks vahuks. Tõsta umbes veerand vahust šokolaadisegu peale ja sega läbi, hõlbustamaks ülejäänud vahu lisamist.

4. Kraabi siis tainanoolijaga segu peale ka ülejäänud vaht ja puista sellele mandli-jahusegu. Ühenda kõik ained ettevaatlikult omavahel ja kalla vormi.

5. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Tõsta vorm kuni täieliku jahtumiseni restile.

6. Serveerimisel võid soovi korral riputada koogile aromaatse meresoola helbeid ja piserdada koogilõikudele oliiviõli.

HEA TEADA!
Tugevama maitse saavutamiseks on soovitatav kook valmis küpsetada juba eelmisel päeval.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa