Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Itaalia juustupitsa ehk pitsa Margarita

Itaalia

Itaalia juustupitsa ehk pitsa Margarita

Pitsad ja lahtised pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Sellest kogusest saab kaks mõnusalt krõbedat pitsat.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
300 g jahu
1 pakk kuivpärm
150 g leige vesi
1 tl sool
400 g *kooritud konservtomatid
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
õli
1 sl hakitud oregano (pune)
1 tl hakitud rosmariin
1 tl hakitud basiilik
1 tl hakitud tüümian
sool
pipar
400 g mozzarella juust
oliivõli
Jahu segada kuivpärmi ja soolaga. Lisada vesi ning sõtkuda keskmise kõvadusega elastseks tainaks. Tainast vormida kaks ühesuurust palli, puistata need jahuga üle ja panna tunniks ajaks sooja kohta kerkima. Peeneks hakitud sibul ja küüslauk praadida väheses õlis klaasjaks.
Lisada konservivedelikust nõrutatud, tükeldatud tomatid, hakitud maitseroheline, pipar ja sool.
Tomatitäidist hautada tasasel tulel umbes 45 minutit, kuni see kreemjaks ja üsna paksuks muutub. Mõlemast tainapallist vormida õhukesed umbes 30 cm läbimõõduga pitsapõhjad.
Katta need tomatitäidisega, jättes 2 cm servast vabaks. Mozzarella juustust lõigata õhukesed viilud, laotada need pitsale ja tilgutada peale veidi oliiviõli. Pitsasid küpsetada 270-300°C juures praeahjus umbes veerand tundi.

Märksõnad

juustupitsaitaalia

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga