Rahvusköögid  » Itaalia

Itaalia piadina

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare.ee Autor: Toidutare.ee
Maitsev sai Itaaliast, mida on väga lihtne valmistada. Sai meenutab oma vormilt ja koostiselt Mehhiko maisisaia tortiljat. Täidiseks sobivad mitmesugused segud, nt guacamole vmt. Serveeritakse kohe. Ei sobi külmutamiseks, muidu saiad kaotavad oma õhulisuse ja rabeduse.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 6 portsjonit
Sega kõik kuivad koostisained. Sulata rasvaine. Sega rasvaine veega ja lisa jahusegule. Valmista tainas. Vormi tainas piklikuks ja lõika sellest 6 ühesugust tükki. Rulli iga tükk õhukeseks ümmarguseks u 20 cm läbimõõduga. Küpseta saiad ükshaaval keskmisel kuumusel kuival pannil ilma rasvaineta. Küpseta kiiresti mõlemalt poolt umbes ½ min kummaltki poolt. Tõsta valmis saiad üks teise peale, siis ei jahtu nad kiiresti. Täida meelepärase täidisega, rulli kokku või keera neljaks, nii on kergem süüa.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ennu 29.mai 2014 17:41
Tere, tegelikult kasutame meie siin klassikalise la piadina romagnola jaoks alati extravergine oliivõli mitte võid :) Ja piadinad sobivad väga hästi külmutamiseks sügavkülmas. Tuleb nad ainult ükshaaval hõbepaberisse pakkida Ja kui kasutusse lähevad ,siis mitte sulatada vaid otse pannile. Teeme alat 20 tükki korraga. Küpsetame valmis,laseme jahtuda ja siis sügavkülma. Nii on nad väga mugavad võtta ja kasutada kasvõi siinse leiva asemel ,kuna piadinas ei ole pärmi,seega on seedimisele palju kergem ja ka tervislikum
Heli 12.jaan 2014 14:58
Väga head tõepoolest. Teen neid kindlasti teinekordki. Ja mis kõige parem, neid on imelihtne valmistada! :)
Hindaja 04.sept 2010 15:31
need on niii head, ma teen tavaliselt mitu portsjonit :)
saarlane14 03.nov 2008 19:02
tõesti head leivakesed;)lihtne teha ja õnnestuvad alati,soovitan kõigile:)
Atsinna 25.juuli 2007 11:39
Mõnus leivake, hulga kordi tehtud, esialgse retsepti sain "Kiiresti ja maitsvalt", mis TT sama, selle muide avastasin alles praegu. Sobib igasuguste soolaste ja ka magusate katete-ja täidistega. Ja ühe portsjoni kaupa ei jama,ikka kolm korraga.
1