Rahvusköögid  » Itaalia

Calzone

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Kodu & Aed
Calzone - piruka moodi servast suletud pitsa, mida Itaalias saab osta igast pitsabaarist. Nimi tuleneb kas sõnast calza (sukk,sokk) või calzoni (püksid). Täidiseks kirsstomatid, salaami, mozzarella ja parmesan.
Valmistusaeg: üle 60 min
Sulata pärm soojas vees ja lase 15 minutit seista, kuni vesi hakkab vahutama. Sega hulka jahu, oliiviõli ja sool. Sõtku elastne tainas, kata rätikuga ning lase soojas kohas paar tundi kerkida. Seejärel sõtku tainas uuesti läbi ja lase veel pool tundi kerkida. Sega kausis viilutatud salaami, tomatid, mozzarella ja pesto. Kui tainas on teist korda kerkinud, rulli sellest ringikujuline umbes 0,5 cm paksune latakas. Keskele laota sisu ja puista üle riivitud parmesaniga. Keera calzone piruka moodi kokku, suru servad kinni ja piki pind kahvliga läbi. Küpseta ahjus 250°C juures, kuni pind on kaunis pruun. Enne serveerimist lase pirukal 5 minutit taheneda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
wild camomile 01.mai 2006 22:46
Tegin täna, väga maitsev oli! Pärmitaigna tegin esimest korda, kuid probleeme ei tekkinud. Ning kuna ajast oli natu puudu, lasin esmalt kerkida 1 tunni jooksul ja seejärel 20 min. Taina kvaliteeti see ei mõjutanud.
1