Uudiskiri Instagram Facebook
 
Itaalia

Zucotto ehk külm küpsisekook

Itaalia

Zucotto ehk külm küpsisekook

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
See Itaaliast pärit maiasmoka unistus sisaldab kõikvõimalikku magusat - vahukoort, šokolaadi, pähkleid ja mandleid. Retsepti võib täiendada veel oma maitse järgi, lisades näiteks sukaadi, kuivatatud puuvilju ja muud maitsvat.
Retsept
75 g mandlid
75 g metsapähklid
0.5 dl Amaretto liköör (või brändi või rumm)
20 tk keelekese või Savoiardi küpsis
150 g tume šokolaad
2.5 dl vahukoor
2 sl tuhksuhkur
1 sl kakaopulber
Rösti mandleid ja pähkleid 200°C juures 5 minutit. Siis aseta rätikule ja hõõru, nii et koored eralduksid. Haki mandlid ja pähklid. Kata sügavam vorm või kauss seest kilega. Niisuta küpsiseid likööris ning vooderda nendega vormi põhi ja ääred. Sulata 60 g šokolaadi veevannil. Vahusta koor tuhksuhkruga. Sega hulka mandlid, pähklid ja šokolaaditükid. Jaga segu pooleks ning pane üks pool vormi. Sega sulatatud šokolaad ja kakaopulber ülejäänud vahukoore-pähkliseguga ning tõsta samuti vormi. Lao peale küpsised ja niisuta ülejäänud likööriga. Kata vorm pealt kilega ning aseta kaheteistkümneks tunniks külma. Serveerimiseks kummuta kook vormist välja ja soovi korral kaunista.

Kogus 8 lõiku.

KOMMENTAARID

els 24.apr 2008 14:55
Väga hea. Paras kaloripomm. aga vahest võib ju lubada.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga