Rahvusköögid  » Itaalia

Cassata Siciliana

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Itaaliast pärit rohkelt šokolaadi ja likööri sisaldav imemaitsev tort valmib väga lihtsalt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri piklik keeksivorm seest võiga, raputa üle riivsaiaga. Vahusta munad suhkruga. Lisa eelnevalt omavahel kokkusegatud jahud ja küpsetuspulber ning sega munavahu hulka. Vala vormi ja küpseta ahjus 40 minutit. Lase jahtuda.
Täidiseks vahusta koor, sega kohupiima, suhkru, vanillsuhkru, hakitud puuviljade ja šokolaadi ning likööriga. Lõika põhi kolmeks ja pane kahe kihi vahele täidist.
Kattekreemi valmistamiseks lase koor potis peaaegu keema, võta tulelt ja lisa hulka tükeldatud šokolaad ning kohvipulber. Sega lahustumiseni. Kata tort pealt ja külgedelt kreemiga. Säilita osa kattekreemist külmkapis ja tee enne serveerimist tordipritsi abil peale kaunistus.

Kogusest valmib 8 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
haskoav 09.mai 2008 20:01
vähendasin suhkrukogust ja teen tervislikkuse mõttes seda alati.Likööriks Bayleys ja puuviljaks aprikoosid, väga hea.
pääsusilmake 20.märts 2008 23:38
Aga miks lisatakse küpsetistele nii palju suhkrut? Ma ei pea nüüd ainult seda retsepti silmas vaid üleüldse.Vahepeal on nii,et teed kõik retsepti järgi ja tulemus on ülimagus kook ja see rikub kõik ära, muidu kook oleks iseenesest hea.Poe tortidest ei tasu üldse rääkidagi,mõni on kohe super ülimagus.Poetorti-
dest on mul oma lemmikud ja neid valmistab Pihlaka kondiiter,väga head tordid-koogid on neil! Mina ei vähenda ainult muffinites suhkru kogust mujal retseptides võtan ikka natuke vähemaks.Toorest tainast ei taha teps mitte proovida.
siirikirikal 20.märts 2008 15:13
Jah, minu kogemus on ka, et peaks kõvasti vähem suhkrut panema ning veidi rohkem mingit vedelikku. Aga koogi idee on tugev, selle baasilt saab oma maitse järgi kohandada küll.
minnu3mannu 20.märts 2008 15:03
Nojah, tegin seda kooki juba ammu-ammu oma retsepti järgi mingist raamatust.esimest korda läks retsepti järgi tehes puusse - liiga kuiv!, aga kui teine kord retsepti kõvasti muutsin ja eelkõige asendasin kuivatatud puuviljad kompoti omadega (ja neid panin kohe rohkelt), sai imemaitsev ja üks minu lemmikumaid kooke!
1