Rahvusköögid  » Itaalia

Šokolaaditiramisu

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Šokolaadiga variant klassikalisest Itaalia magustoidust. Eriti õhuliseks muudab selle zabaglione-kreem, mis sisaldab munakollaseid ja dessertveini.
Vahusta koor ja 1 dl suhkrut kohevaks vahuks, sega mascarpone hulka. Zabaglione valmistamiseks kuumuta kastrulis vahukoor keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad; sega, kuni see täielikult sulab. Sega teises kastrulis suhkur, vein, munakollased ja sool ühtlaseks. Vahusta keskmisel pliidikuumusel segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ning sega hulka šokolaadisegu. Jahuta zabaglione täielikult ja lisa siis mascarpone-kreemile. Sega kohv 1 dl suhkruga. Lao pokaalidesse kihiti kreem ja kohvisse kastetud küpsised. Kata toidukilega ning hoia külmkapis 2 tundi kuni üleöö. Sõelu peale kakaopulbrit ja kaunista füüsaliga.

Kogustest valmib 16 tk
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 27.jaan 2012 12:01
Marsala on Sitsiiliast pärit kangustatud vein, mida kreemi maitsestamiseks zabaglionesse lisatakse. Kui marsalat pole, sobib ka magus ?erri. Ja nagu eelpool kirjas, saab mõnusa kreemi valmistada ka ilma alkoholita.
Siiri Kirikal 27.jaan 2012 12:01
Marsala on Sitsiiliast pärit kangustatud vein, mida kreemi maitsestamiseks zabaglionesse lisatakse. Kui marsalat pole, sobib ka magus ?erri. Ja nagu eelpool kirjas, saab mõnusa kreemi valmistada ka ilma alkoholita.
taniita 27.jaan 2012 10:05
Mis see Marsala vm. dessertvein on?
siirikirikal 29.aug 2011 11:10
Birku.: magusad marjaliköörid on head, tegelikult ka rumm sobib, mida kuluks siis vaid törts. Alkohol annab kreemile mõnusalt õhulise maitse, aga ka ilma selleta saab kreemi edukalt valmistada.
Birku. 29.aug 2011 10:34
kui seda veini pole, mida siis teha ?
kriste24 22.veeb 2010 22:48
v2ga maitsev
Merx 23.aug 2009 16:36
Ülinämma sai! Tegin küll poole kogusega ja sain 4 klaasi magustoitu.. Teen seda ka edaspidi...
1