Rahvusköögid  » Jaapan

Sushi-riis

Keskmine hinne: 3.31 Allikas: Toidutare Autor: Triin Sander
Sushi-riisi on lihtne keeda, kui mõned nõksud on käe sees.
Kogus: 4 portsjonit
1. Sega äädikas suhkru soola mirini ja kuuma veega, sega kuni suhkur on lahustunud. Maitse on õige, kui korraga on tunda nii soola, magusust kui ka hapet. Vajadusel lisa üht või teist komponenti juurde. 
2.Pese riis 3-4 külmas voolavas vees, kuni pesuvesi on selge. Jäta riis umbes 30ks minutiks vette likku.
3. Vala vesi riisilt, loputa veelkord läbi ja lisa umbes nii palju vett, et riis oleks sellega õrnalt kaetud. Lase keema tõusta ja keera kuumus kohe maha, hauta miinimumkuumusel umbes 8 minutit või kuni vesi on sisse imbunud ja tõsta tulelt. Lase kaane all seista veel umbes 15 minutit.
4. Hakka vähehaaval lisama riisile äädikat, samal ajal õrnalt segades, et riisiteri puruks ei sega. Kata niiske rätikuga ja jäta jahtuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sushiunt 24.veeb 2014 11:43
klassika on 1löaas riisi ja 1,5 klaasi vett ja ei pane kunagi mööda !
Kati 18.jaan 2014 14:12
Vett peaks kindlasti rohkem panema! 300g sushiriisi puhul kasutatakse 450-525 ml vett. Riisiäädikat on liiga palju ning pole välja toodud kas 5% või 3%. Keetmise ning seismise ajal ei tohi riisi segada!
jyri999 09.mai 2013 17:05
lollikindlam ja alati valmiv riis on-keeta 20 mintti, hoida 20 mintti, siis segada ja hoida (veel20 mintti). Olen proovinud erinevaid riisi sorte, ämber pole vastu tulnud. Samas on ka targem leotamise aeg viia 2le tunnile.
1