Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jaapan

Sushi-riisi keetmine

Jaapan

Sushi-riisi keetmine

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
1 osa Sushi-riis
1.2 osa Vesi
1. Kalla riis potti ja loputa seda esmalt külma vee all riisi segades ja vett vahetades mõned korrad, kuni riisist eralduv vesi jääb selgeks.

2. Jäta riis umbes pooleks tunniks külma veega seisma. Nõruta ning mõõda riisile peale külm vesi.

3. Kuumuta riis keemiseni, nii et vahepeal ei sega ega kergita ka kaant. Kui riis läheb keema, alanda kuumust ning keeda 10–15 minutit. Kui aeg on täis, tõsta pott tulelt ja jäta riis veel paarikümneks minutiks tõmbama.

4. Maitsesta nüüd riisi riisiäädikaga ja tõsta laiale pinnale jahtuma. Lase riisil täielikult jahtuda. Nüüd on riis sushi tegemiseks valmis.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke