Rahvusköögid  » Kreeka

Moussaka

Keskmine hinne: 1.83 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Moussaka on eriti levinud Kreekas, aga ka Lähis-Idas ja Balkanimaades. Vormi teevad mahlaseks tomatid ja jogurt.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1.  Lõika baklažaan viiludeks, puista soolaga üle ja tõsta umbes pooleks tunniks sõelale nõrguma.
2.  Kuivata seejärel majapidamispaberiga ja prae mõlemalt poolt pruuniks.
3.  Haki sibul ja küüslauk ning prae pannil pehmeks.
4.  Lisa pannile hakkliha ja pruunista.
5.  Lisa jahu, tomatid, ürdid ning hauta madalal kuumusel 20 minutit.
6.  Lao ahjuvormi kihiti baklažaaniviilud ja hakklihasegu.
7.  Eraldi kausis sega jogurt, feta, muna ja parmesan. Saadud kaste vala vormile.
8.  Küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liis 12.sept 2016 15:08
Meie pere mussahaa koosneb paprikast, tomatist, baklažaanist, pruunistatud hakklihast ja sibulast, mis on kõik kihiti. Kartulitest ning mingist pealevalatavast kastmest pole mu armeenlasest vanaisa kunagi midagi rääkinud.
Signe 06.dets 2015 23:06
See võib-olla bulgaaria pärane, nemad kasutavad kastmeks jogurdeid, mis tundub natuke kahtlane..mousakkas võib olla vaid kartul või baklazaan kuid kõige parem kui mõlemad (maitse asi) ja tõesti järjekord läheb kartul-baklazaan-
hakkliha (bolognes)-beshamel kaste-riivjuust.
veno 22.nov 2011 23:55
pean nõustuma eelkõnelejaga, see ei ole küll moussaka, mida Kreekas pakutakse, siin on tõesti ka kartul ja peale tehakse tavaliselt Be?amellkaste ja hakkliha on soovitavalt lamba v loomalihast, ning tihti ei puudu ka kaneel, oregano, ja muskaatpähkel maitseainete nimekirjast, see muidugi juba maitseasi... ehk on see Balkanimaade versioon, kindlasti mitte Kreeka ;)
Garmo Aager 30.okt 2011 14:37
vabandage aga se pole moussaka:! tean kuna olen tõõtand kreekas ja teinud seda sama toitu ja siin pooled asjad seest puudU ja se siin on hoopis mingi lurr mite mousaka! traditsjoonilises moussakas laotakse põhjale rõstitud kartulid mille peale asetatakse baklazan ja paklazani peale läheb liha mille peale läheb pealiskaste se on traditsioniline mousaka!
MarjuC 25.nov 2010 14:43
Lihtne ja hea.
vera 18.sept 2010 18:32
väga hea
grete 10.aug 2010 09:55
oot-oot, Kreekas sain ma küll sellist moussakat, kus kartul oli ka sees (põhjakiht)
taitai 01.juuni 2010 14:01
Väga hea
1