Rahvusköögid  » Kreeka

Kreeka kalapirukad spinati ja feta´ga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pirukad
Kreekapärased lehttainapirukad spinati-vikerforelli-fetajuustutäidisega. 
Pane spinat sõelale sulama. Rulli tainas umbes 1/2 cm paksuseks ning võta sellest 10 cm läbimõõduga ümmarguse vormiga 4 tükki ja 8 cm läbimõõduga ümmarguse vormiga samuti 4 tükki. Tõsta väiksemad tainakettad ahjuplaadile küpsetuspaberi peale ja määri nende servad munaga. Pigista sulanud spinatist eralduv vedelik ära ja jaota spinat ahjuplaadile pandud pirukapõhjadele. Murenda fetajuust sinna peale. Lõika kala õhukesteks viiludeks ja laota need juustukihile. Peale jahvata pipart. Sea suuremad tainakettad pirukatele katteks ja suru servad kahvliga kinni. Ülejäänud tainas kasuta pirukate peale kaunistuseks. Määri pirukad pealt munaga, aseta kaunistused peale ja määri ka need munaga. Küpseta pirukaid 225 kraadises ahjus 10-15 minutit. Serveeri salatiga õhtueineks või eelroaks. Serveeri koos salaiga kohe pärast valmistamist.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kertik 02.jaan 2011 23:45
Alati, kui kipub soolalõhet üle jääma, teen neid pirukaid. Taignatüki keeran täidise ümber lihtsalt rulli, määrin munaga ja peale puistan seesamiseemneid. Imehead!
1