Rahvusköögid  » Mehhiko

Chili con carne

Keskmine hinne: 3.64 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Tšilli pidavat tuju heaks tegema...
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori sibul ja küüslauk. Purusta köögikombainis. Pane pann tulele. Kõigepealt sibul, küüslauk, siis tšilli ja paprika. Prae veidi, lisa hakkliha. Kui kõik on võtnud juba pruunikama jume, lisa tomatikonserv ja nõrutatud oad. Maitsesta terakese suhkru, soola ja musta pipraga. Küpseta 7 minutit ja trallal-laa. Serveeri röstitud lavaši, riisi või hoopis friikartulitega. Need tee muidugi ise ja päris kartulist. Minu kodus käibki see toit just rammusate kodufriikartulitega. Vahel ju võib.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mamma - Mia 04.aug 2013 22:50
...ja mis kõige tähtsam - kakaopulber!!! Kuid parima ja kiireima tulemus saamisex võix kasutada poolfabrikaate,näit. chillioad "Bonduelle" ja "Tex - Mex" Chili con carne segu, siis jääb eksimisvõimalusi vähemax. Hakkliha asemel kasutatakse Mehhikos kebabilaadseid loomaliha laaste või stroogonovi taolisi tükikesi. Veel kuuluvad sinna magus mais ning rohelised herned. Seitsme minutiga seda ei tehta, min. 20.
Kadri 12.apr 2012 16:04
Oma kogemustest rääkides, siis seitsme minutiga ilma ei tee. Rohkem aega kulub kindlasti. Ja kartulipudruga on ka see toit ideaalne:)
Valdjas 01.veeb 2012 22:56
Kui küpsetad 1,5 tundi, siis kulub vähem t?illit ja oad võiks mu meelest hiljem panna.
Jinx 01.veeb 2012 22:10
Huvitav, kas 7 minutit küpsetamist annab tõesti hea lõpptulemuse? Jamie Oliveri retsept õpetab ligi 1,5 tundi tasasel tulel hoida ja siis saab hea küll. Aga sinna käib muidugi ka kaneelikoor ja vürtsköömen ja päikesekuivatatud tomatid...
1