Rahvusköögid  » Mehhiko

Tortilla ehk tortilja

Keskmine hinne: 5 Allikas: Mehhiko Autor: Toidutare
Mehhiko pannkook (tortillas de havina).
Valmistusaeg: 40-60 min

u 30 minutit + u 20 minutit tainas seisab enne küpsetamist.

Sega sõelutud jahu soolaga ja sõtku margariini ning veega sitkeks tainaks. Lõika tainas 12 tükiks ning veereta ümmargused pallid. Lase seista 15-20 minutit, siis rulli õhukesteks kookideks. Tainast on parem rullida kahe pastfoolimi vahel. Prae rasvata(!) pannil keskmise kuumusega mõlemalt poolt helekollaseks.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
xxx 05.veeb 2010 00:22
no selle 1kl veega võid ainult janu kustutada..
Krissu 13.jaan 2010 19:51
tegelt kui keegi trükib sisse tortilla siis tavaliselt teatakse mis see on seega see on suht väike viga.
la chilanga 01.veeb 2009 20:14
Täiesti nõus Kriuksikuga.. esiteks "de harina" ja teiseks on asi pannkoogist kaugel. Kui tahta meie kohalike asjadega võrrelda, siis pigem meenutab tortilja ehk lavashi vms. Mehhikos on pannkoogid täitsa olemas, nn "hot cakes" ehk kuumad koogid, meie pannkookidest paksemad, tavaliselt serveeritud praetud õhukeste singiviilude ja vahtrasiirupi või meega, samuti leiab seal erinevaid Euroopas tuntud pannkooke.
dyana27 29.jaan 2009 14:31
Mina ostan valmis tortillat poest ja täidise teen ise sinna vahele. Näiteks juustu jasingiga, võib ka hakliha,tomatisegu.-
väga maitsev.
Kriuksik 21.okt 2004 21:00
tortillas de harina ikka.harina=jahu. ja ei soovitaks mehhiklastele eriti 8elda, et pannkook...neile see ei meeldiks.... ja nendele tortilladele v6ib p2rast valmistamist juustu ja sinki vahele panna ja ilma rasvata pannil kuumutada....jube hea hommiku- v6i 6htus88k...mehhikos muide kuumutatakse tortillasid spetspannil mida nimetatakse comaliks
1