Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mehhiko

Mehhiko banaanikook

Mehhiko

Mehhiko banaanikook

Lia Virkus Võrratud koogid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Likööri ja kohviga maitsestatud võikreemine kook rõõmustab oma mahlasuse ja maitserikkusega. Valmista kook soovitatavalt eelmisel päeval, et see jõuaks korralikult läbi imbuda. Säilib külmas maitsvana 3–4 päeva.

üle 60 min

+ 2 kuni 12 tundi külmikus maitsestumiseks

Retsept
PÕHI
130 g Või
2.5 dl Suhkur
2 tk Muna
2 tk Banaan
2 sl Kookoshelbed
1.5 dl Maitsestamata jogurt
5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
Sool
KREEM
150 g Või
200 g Tuhksuhkur
2 tk Muna
1 sl Kohv (lahustuv, pulbrina)
1 sl Kakao (pulber, mõru)
3 sl Kohviliköör
KAUNISTAMISEKS
70 g Tume šokolaad (hakitud)
Põhja valmistamiseks vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Purusta kahvliga banaanid. Sega banaanipüree ja kookoshelbed jogurti hulka, lisa segu munavahule. Ühenda kuivained (jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool) ning lisa ettevaatlikult ka need. Laota tainas võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175kraadises ahjus 50 minutit ehk kuni koogipõhi on tikuga katsudes keskelt küps. Lase jahtuda. Valmista samal ajal kreem: vahusta toasoe või tuhksuhkruga. Lisa ükshaaval munad, ise edasi vahustades. Sega liköör, kohvi- ja kakaopulber ning lisa kreemile. Lõika koogipõhi kolmeks kihiks. Lao need üksteise peale, määrides kreemi nii kihtide vahele kui ka koogi peale. Kaunista hakitud šokolaadiga. Pane 2 tunniks kuni 1 ööks külma. 
Kogus 10 kuni 12 lõiku.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool