Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mehhiko

Churros

Mehhiko

Churros

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Hispaania hommikukohvibaaridest tuntud churros on Mehhikoski minev kaup. Nimi tuleneb hispaaniakeelsest sõnast “churro”, mis viitab pikakarvalise lamba lokikestele. Saad sarnase välimuse, kui kasutad sakilise lõikega ja üsna väikese läbimõõduga kondiitripritsi. Selliseid toekaid ampse küpsetatakse churreria’tes kohvi või šokolaadijoogi kõrvale mehhikopäraselt laimiviiluga maitsestatud maisiõlis.
Retsept
portsjonile
TAINAS
2.5 dl Vesi
0.5 tl Sool
1 sl muscovado suhkur
175 g Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tk Laim
120 g Või
1 l Maisiõli v muud neutraalset frittimisõli
3 tk Muna
1 Kuumuta vesi koos soola, suhkru ja võiga keemiseni.

2 Ühenda küpsetuspulber jahuga.

3 Vala jahukogus keeva vee hulka korraga ja ise lusikaga tugevalt segades. Ära heitu, et tainas tuleb üsna tugev. Tulemus peab olema kooshoidev jahupall.

4 Kui segu on käesoojaks jahtunud, lisa munad ja mikserda pehmeks tainaks. Pane tainas peene otsikuga kondiitripritsi.

5 Kuumuta 190 kraadini maisiõli koos laimikoorega, millest oled mahla eelnevalt hästi hoolega välja pressinud (mahl ajab õli pritsima). Eemalda laimikoored, kui need tumenevad. Suru tainast ~10 cm pikkused pulgad (nagu tehakse pontšikuid) ja küpseta kuumas õlis kuldpruuniks.

6 Aseta majapidamispaberile liigsest rasvast nõrguma ja puista serveerimisel üle tuhksuhkru või püherda aromaatsemaks tulemuseks kaneelisuhkru sees.


Hoiatus: laimikoorega maitsestuse võib ka ära jätta. Siis on churros'te küpsetamine ohutum. 

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 23.okt 2017 10:25
Õli võid kuumutada nii sügavamas potis kui fritüüris.
Huviline 16.okt 2017 22:50
Kuidas olete õli kuumutanud? Kas fritüüris või potis?
Aix 23.märts 2010 22:04
Olen proovinud Hispaanias reisil olles- tõeliselt kosutav hommikusöök :)
Kat 10.juuli 2008 16:53
Vee hulk on kindlasti liiga suur. Tegin küll selle retsepti järgi, kuid millegipärast ei tulnud sellised ilusad pulgakesed, vaid lapikud nagu pannkoogid. Maitselt need mulle meeldisid ning järgmine kord panen kindlasti rohkem jahu, et need ikka churrode moodi välja näeksid. PS: võib lisada ka natuke kaneeli, muudab maitset ;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes