Rahvusköögid  » Mehhiko

Churros

Keskmine hinne: 3.67 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Hispaania hommikukohvibaaridest tuntud churros on Mehhikoski minev kaup. Nimi tuleneb hispaaniakeelsest sõnast “churro”, mis viitab pikakarvalise lamba lokikestele. Saad sarnase välimuse, kui kasutad sakilise lõikega ja üsna väikese läbimõõduga kondiitripritsi. Selliseid toekaid ampse küpsetatakse churreria’tes kohvi või šokolaadijoogi kõrvale mehhikopäraselt laimiviiluga maitsestatud maisiõlis.
Kogus: 4 portsjonit
1 Kuumuta vesi koos soola, suhkru ja võiga keemiseni.

2 Ühenda küpsetuspulber jahuga.

3 Vala jahukogus keeva vee hulka korraga ja ise lusikaga tugevalt segades. Ära heitu, et tainas tuleb üsna tugev. Tulemus peab olema kooshoidev jahupall.

4 Kui segu on käesoojaks jahtunud, lisa munad ja mikserda pehmeks tainaks. Pane tainas peene otsikuga kondiitripritsi.

5 Kuumuta 190 kraadini maisiõli koos laimikoorega, millest oled mahla eelnevalt hästi hoolega välja pressinud (mahl ajab õli pritsima). Eemalda laimikoored, kui need tumenevad. Suru tainast ~10 cm pikkused pulgad (nagu tehakse pontšikuid) ja küpseta kuumas õlis kuldpruuniks.

6 Aseta majapidamispaberile liigsest rasvast nõrguma ja puista serveerimisel üle tuhksuhkru või püherda aromaatsemaks tulemuseks kaneelisuhkru sees.


Hoiatus: laimikoorega maitsestuse võib ka ära jätta. Siis on churros'te küpsetamine ohutum. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Aix 23.märts 2010 22:04
Olen proovinud Hispaanias reisil olles- tõeliselt kosutav hommikusöök :)
Kat 10.juuli 2008 16:53
Vee hulk on kindlasti liiga suur. Tegin küll selle retsepti järgi, kuid millegipärast ei tulnud sellised ilusad pulgakesed, vaid lapikud nagu pannkoogid. Maitselt need mulle meeldisid ning järgmine kord panen kindlasti rohkem jahu, et need ikka churrode moodi välja näeksid. PS: võib lisada ka natuke kaneeli, muudab maitset ;)
1