Uudiskiri Instagram Facebook
 
Prantsuse

Leedriõiesiirup

Prantsuse

Leedriõiesiirup

Anne Labrosse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa
Ma olin väga üllatunud, kui ma kuulsin, et vaid vähesed eestlased kasutavad leedripuud. Selle maitse- ja raviomadused on võrratud!
Retsept
portsjonile
20 g Sidrunhape
1 kg Suhkur
1 l Keev vesi
10 tk leedriõisikud
Vali õite noppimiseks selline põõsas, mis poleks sõidutee ääres, ning korja õisikud pärast hommikukaste kuivamist.
Sega koostisosad kausis ning lase toidukilega kaetuna 1-2 päeva toatemperatuuril seista. Aeg-ajalt liiguta lusikaga läbi. Seejärel filtreeri läbi hõreda riide. Kuumuta sõelutud siirup keemiseni. Kui suhkur on täiesti lahustunud, vala siirup steriliseeritud pudelitesse. Säilita õhukindlalt.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool