Rahvusköögid  » Prantsuse

Sinepine seakarbonaad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella ekspress Autor: Nigella Lawson
Ma armastan vana head Prantsuse kööki, ja ma ei pea siin silmas nimekate restoranide upsakaid kelnereid, kes teatraalsete liigutustega roogadelt hõbekupleid eemaldavad, vaid pigem väikelinnade õdusaid bistroosid.
Kogus: 1 portsjon
See roog on vaat et kõige lihtsam viis ühe korraliku, täitva, kuid siiski kummaliselt hõrgu õhtusöögi valmistamiseks. Sealiha tuleb praadida täpselt nii kaua, et liha pole enam roosa, kuid on seest pehme ja väljast mõnusalt krõbe. Sinep, siider ja vahukoor muudavad roa koduseks ja pikantseks. Liha kõrvale pakun gnocchi’sid, mis imevad lihamahlad ilusti endasse ja sobivad ajapuudusel imehästi kartulite asemele. Samuti võib roale lisada veidi õhukeseks viilutatud hapukat apteegitilli või rohelist salatit.
Valmistamine:
Eemalda lihatükkidelt pekk ja kamar, mässi tükid kilesse ja tao need põgusalt kuid hoogsalt tainarulliga õhemaks.
Kuumuta pannil õli ja prae lihatükke keskmisel-kõrgel kuumusel mõlemalt küljelt umbes 5 minutit. Tõsta tükid soojendatud taldrikule.
Kalla pannile siider ja lase veidi keeda. Lisa seejärel sinep ja sega juurde vahukoor.
Keeda kastet paar minutit ja kalla siis taldrikutele asetatud sealihatükkidele. Kui sööd ka gnocchi’sid, pane need kindlasti enne taldrikutele tõstmist ka pannile, et kõik mahlad saaksid neisse imenduda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
k.a. 11.jaan 2011 03:44
sool ja pipar on liiga elementaarsed asjad, et neid peaks kirja panema. kes siis ei teaks et toitu peab maitsestama :P
vuhh 25.veeb 2010 20:19
hmm, kuhu jääb sool pipar, liha jääb ju mage ja maitsetu kui millegiga ei maitsesta, ainult hea kastmega seda asja küll ei paranda???!
Atsinna 18.veeb 2009 14:22
Gnocchi-d on itaalia kartuliklimbid, mida serveeritakse erinevate kastmetega.
Ritusja 18.veeb 2009 14:01
mis asjad on gnocchi?d?
Riina 17.veeb 2009 12:41
Hea, kiire ja lihtne teha,, mina kasutasin siidri asemel Gin Long Drinki, koore asemel tükikese võid, tavalist sinepit ja soola panin ka,, pooled praetud lihatükid asetasin kastmesse ja hautasin mõnda aega ning toit oli veel maitsvam, kaasa arvatud Gnocchi´d. Soovitan proovida.:A
1