Uudiskiri Instagram Facebook
 
Prantsuse

Sidruni-piparmünditall

Prantsuse

Sidruni-piparmünditall

Anne Labrosse
PrindiSoovita sõbrale
Prantsuse keeles "Agneau au citron et a la menthe"
Retsept
portsjonile
600 g Talleliha (koot, kael, rinnatükk või kiiremaks valmimiseks kintsutükk, filee)
2 tk Šalottsibul (hakitud)
4 tk Porgand (peenelt viilutatud)
2 sl Oliiviõli
1.5 sl tomatipüree
2 tl Sool
värskelt jahvatatud pipar
3 -4 dl Puljong (soovitavalt lambakondist)
200 g Maitsestamata jogurt
2 tk Munakollane
1 -2 tk sidrunist pressitud mahl
münt
Pruunista lihatükid suuremas malmpotis õli sees. Pane juurde porgandid ja sibulad. Sega läbi. Lisa tomatipüree, maitseained ja nii palju puljongit, et see vaevalt katab liha. Lase tasasel tulel 1 tund haududa.
Ühenda omavahel munakollased ja jogurt, vala hautamisnõusse, kuumuta kergelt, väldi keema tõusmist. Maitsesta sidrunimahlaga ning lisa münt.
Kaunista murulaugu ja mündilehtedega.
Lisandina võid pakkuda bulgurit, kuskussi, kruupe või riisi.

KOMMENTAARID

Mele 07.märts 2011 10:56
Valmistasin selle roa suurte lootustega. Kõik oli imehea kuni selle hetkeni, kui lisasin ettevaatlikkust arvestades algul pool sidrunimahla miinimumkogusest. See rikkus ära. Sidrun oleks pidanud täiesti välja jääma. Liha oli küll maitsev, kuna sidunimaitse sinna sisse ei imendunud, aga kaste oli mõttetu. Sellest ei saanud asja isegi üritades seda magus-hapuks kastmeks teha. Ilma sidrunita annaks 5 tärni, aga sidruniga ei olnud hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke