Rahvusköögid  » Prantsuse

Rabarberi-kookose brüleekreem

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rabarberikoogid ja -magustoidud Autor: Angeelika Kang
Kuulus prantsuse magustoit, mille klassikalises versioonis kasutatakse ainult vahukoort. Selles retseptis on aga vahukoor pandud pooleks kookos - piimaga – tulemus on lahjem ja omapärasem.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Kuumuta kastrulis vahustamata koor ja kookospiim keemiseni. Vahusta munakollased suhkruga. Nirista koore - segu munavahu hulka; sega samal ajal. Vala tagasi kastrulisse ning kuumuta pidevalt segades, kuni segu veidi pakseneb (kuid ära keeda).
2. Tõsta väiksemate või ühe suurema ahjuvormi põhja rabarberikeedist ja vala peale kooresegu. Tõsta vormid ahjupannile ning kalla pannile nii palju sooja vett, et vormid oleksid poolest saati vees. Küpseta ahjus 150° juures 30-50 minutit. Küpsemisaeg sõltub vormide kõrgusest.
3. Jahuta toatemperatuurini ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis. Sõelu peale tuhksuhkrut ja karamelliseeri leeklambiga pealispind. Selle puudumisel aseta vormid ahju maksimumtemperatuurile ning pruunista grillrežiimil mõni hetk, kuni suhkur on sulanud.


Kiirrabarberikeedise retsepti vaata SIIT!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa