Uudiskiri Instagram Facebook
 
Prantsuse

Peedi-pirni-kitsejuustu tartalett

Prantsuse

Peedi-pirni-kitsejuustu tartalett

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Väiksed maitsetihedad vahepalad muretainast põhjal.

20-40 min

Retsept
250 g Muretainas
2 tk Peet
1 tk Pirn
2 spl Suhkur
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 spl Või
110 g Kitsejuust
Pähklipuru
1. Koori peet ja lõika õhukesed seibid.
2. Sulata pannil või ja suhkur, pigista juurde sidrunimahl ning kuumuta segu, kuni tekib siirupitaoline vedelik.
3. Lisa pannile toored peediviilud ja karamelliseeri neid algul kõrgemal kuumusel, seejärel vähenda temperatuuri ja lase peetidel vaikselt siirupis küpseda.
4. Aseta muretainas väikestesse vormidesse ja küpseta põhi. Valmispõhjal lase veidi jahtuda.
5. Koori ja viiluta pirn ning aseta eelküpsetatud põhjale.
6. Aseta pirnile karamelliseeritud peediviil ja kõige peale viil kitsejuustu.
7. Küpseta koogikesi 200 kraadi juures veel kümme minutit.
8. Serveerides puista peale pähklipuru.


SOOVITUS: Peedi karamelliseerimisest jääb pannile alles veidi siirupit – nirista seda kitsejuustule. Samuti võid kitsejuustule lisada veidi mett, mis ahjus koos juustuga ilusa kuldse kooriku tekitab.
IDEE: Sama retsepti järgi võid valmistada ka ühe suure koogi.
Kogus 9 tükki.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke