Uudiskiri Instagram Facebook
 
Prantsuse

Vürtsine sabayon ehk kuum dessertkaste

Prantsuse

Vürtsine sabayon ehk kuum dessertkaste

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Indrek Susi
Prantslastel on sabayon, itaallastel zabaglione, meil sai samuti klassikut muudetud, sest (vahu)veini asemel oleme vedelikuna kasutanud hoopis oma aia õunte mahla. Pidulikel puhkudel sobib samas retseptis kasutada õunamahla asemel dessertveini.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
5 tk Munakollane
50 g Suhkur
1.5 dl Õunamahl
3 sl Sidrunimahl
Sidrunikoor (riivitud)
1 pulk Kaneelikoor
Sool
1. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Kuumuta maitseaineid koos mahladega keemiseni, eemalda tulelt ning lase 15 minutit maitsestuda. Nõruta.

2. Aseta munavahuga kauss keeva veega poti kohale, lisa kuum mahl ning vahusta vispliga, kuni saad ühtlase tiheda kreemi.

SOOVITUS
Jahuta kreem, seda aeg-ajalt vahustades. Lisa külmale kastmele vahustatud koor, sega ettevaatlikult läbi ning kasuta näiteks puuviljasalatite serveerimiseks.

VAATA KA SEDA RETSEPTI!

Üleküpsetatud sabayon'i õunad

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes