Rahvusköögid  » Prantsuse

Vürtsine sabayon ehk kuum dessertkaste

Keskmine hinne: 1.88 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Prantslastel on sabayon, itaallastel zabaglione, meil sai samuti klassikut muudetud, sest (vahu)veini asemel oleme vedelikuna kasutanud hoopis oma aia õunte mahla. Pidulikel puhkudel sobib samas retseptis kasutada õunamahla asemel dessertveini.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Kuumuta maitseaineid koos mahladega keemiseni, eemalda tulelt ning lase 15 minutit maitsestuda. Nõruta.

2. Aseta munavahuga kauss keeva veega poti kohale, lisa kuum mahl ning vahusta vispliga, kuni saad ühtlase tiheda kreemi.

SOOVITUS
Jahuta kreem, seda aeg-ajalt vahustades. Lisa külmale kastmele vahustatud koor, sega ettevaatlikult läbi ning kasuta näiteks puuviljasalatite serveerimiseks.

VAATA KA SEDA RETSEPTI!

Üleküpsetatud sabayon'i õunad
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa