Uudiskiri Instagram Facebook
 
Prantsuse

Montmartre'i hõrgutis ehk kohupiimakreem kaerahelvestega

Prantsuse

Montmartre'i hõrgutis ehk kohupiimakreem kaerahelvestega

Mari Prantsuse
PrindiSoovita sõbrale
Kohupiimakook kaerahelbekattega.

üle 60 min

u 120 minutit + 3-4 tundi seisab jahedas.

Retsept
7 sl Suhkur
0.25 tl Sool
2 tk Muna
5 sl Želatiin
0.75 kl Piim
2 sl Lahustuv kohv
0.5 kg Kohupiim
Vanillsuhkrut
100 g Vahukoor
Kaerahelbeid
50 g Või
Paisuta želatiin 5-6 sl külma veega ja seejärel sulata, pidevalt segades. Vahusta munakollased suhkruga, kuumuta piim. Vahustatud munakollased ja sulatatud želatiin sega kuuma piimaga.
Kohupiimale lisa vanillsuhkrut ja lahustuv kohv ning želatiini-piimasegu. Sega hästi hoolikalt, kuni mass muutub kreemitaoliseks. Lisa vahustatud muna ja vahukoor. Saadud mass kalla laia põhjaga vormi, lase jahedas seista 3-4 tundi seista. Pruunista kaerahelbed või ja suhkruga ning puista koogile. Võid katta ka koogi ääred. Kohupiimamassi võib panna ka biskviidist või muretainast alusele. Kaunistada võib martsipanist lilledega.
 

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga