Rahvusköögid  » Prantsuse

Lihtne tarte Tatin ehk tagurpidi õunakook

Keskmine hinne: 3.14 Autor: Sikke Sumari
Ilmakuulsa Prantsuse tagurpidi õunakoogi lihtsam variant.
1. Määri või ühtlase kihina vormi põhjale ja raputa peale fariinsuhkur. Koori ja viiluta õunad ning lao fariinsuhkru peale.
2. Sega kokku jahu, kardemon ja küpsetuspulber. Taina valmistamiseks lisa pehmele võile esmalt suhkur ja sega ühtlaseks. Nüüd lisa ühekaupa munad, seejärel maitsestatud jahu.
3. Laota tainas õunte peale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni pind on kuldpruun.
4. Lase hetk jahtuda ja kummuta kook serveerimisalusele, nii et õuntega pool jääb pealmiseks.


HEA TEADA!
Koogi võib valmistada ka rabarberite või pirnidega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiie 20.okt 2013 14:11
28 suurus vormile on see siin liiga väike kogus. Suurendasin taigna osa poole võrra.
EL. 24.veeb 2013 17:43
Eelnevas kommentaaris jäi lause poolikuks. Aga võid paneksin järgmine kord koogipõhja vähem. :)
EL. 24.veeb 2013 17:42
Väga hea kook! Järgmine kord panen võid koogipõhja. Suhkrut (nii fariin kui tavalist) paneksin mina vähe - muidu on liiga magus. Aga soojalt vaniljejäätisega on ikka ülihea! :)
elise^^ 21.aug 2012 18:24
Üldiselt väga lihtne retsept, välja tuli magus ja mahlane ning ümber keeramine tuli ka väga sujuvalt välja :)
Mõmmik 21.sept 2011 12:57
Tarte Tatin'i tehakse natukene teistmoodi (üks üsna lihtne näide: http://www.youtu-
be.com/watch?v=kIPeL-
lW72es
), aga tagurpidi õunakoogi teenib siinne kenasti välja :)
Hindaja 25.aug 2011 13:50
Väga maitsev!
Mele 27.sept 2010 10:17
Minu maitse jaoks liiga magus, sh fariinimaitse liiga tugev. Tuli koogi asemel suisa õunavormi tüüpi magustoit, mida lapsed piimaga taldrikult sõid. Aga lihtne teha tõesti.
yo 03.aug 2010 14:13
eht kook
bersan 21.jaan 2010 12:48
Väga maitsev! Mina olen teinud seda kooki ananassi (konserv/ rõngad) ja kirssidega. Tasub proovida!
DjaJ 27.dets 2009 15:36
Olen seda kooki teinud nii õunte kui pirnidega (ja mõlemaga korraga) ja alati on tulnud hea kook. Aga peaks ära proovima ka ananasside ja kirssidega nagu eelpoolkõneleja on välja toonud...
bersan 17.nov 2009 14:57
Väga maitsev, mina teen seda kooki ananassi ja kirssidega, tasub proovida! :)
Atsinna 20.okt 2009 21:21
Korra tegin 1,5 portsjonit seda kooki. Ja kardemoni lisasin väikese kuhjaga teelusikatäie, mida oli palju. Mis rääkida siis spl-ist. Kardemon mulle meeldib ja olen temaga harjunud lapsest saati ning kasutan siiani pea kõigis pärmitagnates mõistlikkuse piirides, kuid selles retseptis liig mis liig.Kui teen veelkord, siis panen 0,5 tl., et ei peaks veel kaks päeva hiljem suus kardemoni maitset tundma. Võib olla saab edaspidi parema hinde, aga praegu...
teistmoodi 19.okt 2009 16:47
Tegin vanakooli viisi vaniljesuhkru ja kaneeliga. Imehea. Põhja määrisin nii palju võid, et kaetud oleks, gramme ei lugenud. Puistasin suhkrut, siis õunad, siis kaneel ja siis ilma kardemonita taigen. Miks nii? Sest kardemoni ja fariinsuhkrut polnud.
moremi 18.okt 2009 23:30
Väga hea kook tuli :D Sellisele kardemoni-fännile nagu mina lihtsalt super retsept. Mehele, kes pole suurem asi magusasõber, maitses samuti väga.
Merca 12.okt 2009 16:56
Tegin ära, aga väga hea ei tundunudki:( Kardemoni asemel kasutasin kaneeli. Õunad ja fariinisuhkur moodustasid nagu moosikihi koogi peale. Tavaline kook, söödav.
Merca 08.okt 2009 13:03
Proovin täna teha, eks siis varsti kommenteerin:)
Eve 30.sept 2009 14:51
Fariinisuhkurt oli liiga palju minu maitsele - järgmine kord panen poole vähem. Kuna või sai otsa, siis sain põhjale määrida ainult ca 20g - aga mulle tundus, et sellest täitsa piisas. Välja tuli igatahes super hea!
kaia 17.sept 2009 20:18
plaan ka siis homme teha, aga kui mul kodus fariinasuhkrut ei ole, kas siis tavaline ei kõlba???
kriips6 16.sept 2009 21:15
täna siis tegin kardemoniga ja... natuke võõras maitse minu jaoks. järgmine kord panen tl täie ainult..
kriips6 16.sept 2009 19:54
mul ei olnud kardemoni ja tegin kaneeliga. ikkagi väga hea. puhast fariinsuhkrut ka ei olnud, aga oli valge ja fariini segu. ikkagi väga hea.
Merlin 13.sept 2009 23:18
Mina olen seda retsepti endale mugandanud nii, et kardemoni panen veidi vähem ja 50g võid ka ei suuda kuidagi põhjale määrida - parimal juhul 15-20g ja fariinsuhkru asemel olen kasutanud pruuni rafineerimata suhkrut. Vanematel külas olles sai ka õige fariinsuhkruga tehtud, aga mulle see enda variant ikka maitseb rohkem. Odavam ka. ;)
greete 13.sept 2009 21:36
Väga hea kook! Ainus asi on selles, et minu arust on nats liiga palju suhkrut!Nats võiks olla lahjem :P
KilluHelen 13.sept 2009 10:08
Liialdamata üks parimaid õunakooke üldse, eriti soojalt koos koorejäätisega. Kes hiljaks jääb, see ilma jääb, kook kadus nõnda kiirelt laulat :P
Siiri 02.sept 2009 15:03
Päris maitsev kook tuli, kardemoni on minu jaoks küll palju, järgmine kord panen vähem...aga jube lihtne ja mahlaselt hea :)
Hindaja 26.aug 2009 18:30
kardemoni on liiga palju,pöhi ka nagu liiga kohev ja fariinsuhkru maitse ka nagu yle, vöimalik et olen ise halb kook :)
12