Uudiskiri Instagram Facebook
 
Prantsuse

Prantslaste juustupitsa salveiga

Prantsuse

Prantslaste juustupitsa salveiga

Pitsad ja lahtised pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Lehttainapõhjal juustupitsa.

40-60 min

Retsept
400 g sügavkülmutatud lehttainas
100 g *Gorgonzola juust
100 g Gouda juust
3 küünt Küüslauk
12 tk salveileht
värskelt jahvatatud must pipar
Sügavkülmutatud lehttainalehed tõsta laiali sulama. 28-30 cm läbimõõduga pitsavorm määrida võiga. Sulanud tainalehed tõsta ülestikku ja rullida jahusel laual vormi mõõtudega sobivaks pitsapõhjaks. Tõsta põhi vormi, serv vormida veidi kõrgemaks. Tainapõhja tuleb kahvliga auke torkida, muidu küpseb pitsa kõveraks. Sinihallitusjuust (Gorgonzola) tükeldada väikesteks kuubikuteks, Gouda juust jämedalt riivida. Küüslauk hakkida peeneks ja salveilehed lõigata ribadeks. Katteained laotada tainapõhjale ning julgelt pipraga maitsestada. Pitsat küpsetada 230°C juures praeahjus umbes 15 minutit. Siis tõsta pitsa ahju ülemisele astmele ja sisselülitatud grilliga pealt kuldpruuniks küpsetada (grilli puudumisel kasutada tugevat pealtkuumust).

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült