Uudiskiri Instagram Facebook
 
Prantsuse

Burgundia pajaroog

Prantsuse

Burgundia pajaroog

Liharaamat.
PrindiSoovita sõbrale
Punases veini hautatud veiseliha sibula ja peekoniga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg kondita veiseliha
2 sl õli
5 tk šalottsibul
3 küünt Küüslauk
100 g suitsupeekon
2 sl tomatipasta
4 sl nisujahu
sool
Must pipar
1 pudel punane vein
2 lehte Loorber
basiilikulehed
Lõika liha kuubikuteks ja peekon ribadeks, pruunista poti põhjas õlis. Lisa hakitud sibul ja pruunista, maitsesta soola-pipraga. Lisa tomatipüree ja nisujahu, sega läbi. Pane juurde loorberilehed ja punane kuiv vein, hauta madalal kuumusel 45-50 minutit ehk kuni liha on pehme. Serveeri riisi ja värske salatiga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
See pajaroog peab jääma liharohke ja siidja vähese kastmekihiga ning maitselt tihe.
PANE TÄHELE: Kasuta liha hautamiseks mahlakat kuiva punaveini.

KOMMENTAARID

Liisi 07.aug 2013 19:04
Olen seda rooga teinud mitu korda - on üks mu lemmikuid. Korra tegin ka kuivapoolsema veiniga, siis tuli tõesti mõru. Enamasti kasutan siiski üsna magusat veini ja siis tuleb kaste mõnusalt mahe
NurrMarta 16.dets 2009 20:11
Toonio - mina vist ei ole teinud pajarooga, kus vedelikuks oleks ainult vein. Pigem ikka vein ja puljong pooleks või umbes nii. Seega ei oska ka seda retsepti väga täpselt kommenteerida. Aga proovi teinekord näiteks seda traditsioonilist "veinikana" (või ka muud liha) http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=6922 Äraproovitud
ja hästi töötav retsept. Ülihea.
Toonio 16.dets 2009 16:37
Ei tea, miks see roog nii mõru tuli mul? Hakka või kartma roogasid, kus vein sees on...
Elvis 27.apr 2008 22:36
Ma tahtsin ainult pilti lisada, aga siin nõutakse, et peab kommentaar ka olema.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes